KSČM: Takhle na sociálních sítích ministr Zaorálek komentovat nemůže

17.04.2015 13:21

Stanovisko KSČM k politické situaci.

KSČM: Takhle na sociálních sítích ministr Zaorálek komentovat nemůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

KSČM se znepokojením sleduje projevy a činnost ministra zahraničních věcí ČR Lubomíra Zaorálka. Post ministra zahraničních věcí státu vyžaduje velkou dávku diplomacie. Podle našeho názoru není přípustné, aby ministr zahraničí na sociálních sítích komentoval necitlivým až urážlivým způsobem věci, které nejsou vždy v jeho kompetenci či nevyjadřují oficiální postoj České republiky. L. Zaorálek musí z pozice ministra zahraničních věcí ČR vždy hájit zájmy České republiky a jejích občanů a nikoli zájmy cizích mocností tak, jak svými neuváženými mediálními výstupy často činí. Ideologická zaslepenost je jedním z hlavních nepřátel diplomatické profese.

KSČM vyzývá ministra zahraničních věcí L. Zaorálka, aby respektoval, že Česká republika je suverénním státem, který má svou vlastní zahraniční politiku, orientovanou na mírovou spolupráci všech států v duchu Charty OSN coby ustavujícího mezinárodněprávního dokumentu současných mezinárodních vztahů a jí odpovídající zájmy a v tomto duchu by měl i konat a mediálně se prezentovat. Z pohledu KSČM je nutné, aby zahraniční politika České republiky byla vyvážená a reflektovala především politické a ekonomické zájmy naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…