Kádner (VV): Co chcete od Langera? Šíří demagogii jak křižák víru

09.12.2013 12:13

Sledoval jsem dnešní Partii na TV Prima v domnění, že se Ivan Langer za ta léta po odchodu z politiky změnil. Bohužel musím konstatovat, že se tak nestalo a exministr vnitra stále totiž šíří svou demagogii jak křižák víru.

Kádner (VV): Co chcete od Langera? Šíří demagogii jak křižák víru
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Poslanec za hnutí Úsvit přímé demokracie David Kádner

Kdo viděl nedělní debatu, dá mi doufám za pravdu, že Langerovi silná tvrzení a snaha stylizovat se do nestranného komentátora i po letech zůstala a jeho mimikry, jimiž se snažil divákům dostat do podvědomí, že on v pořadu vystupuje jako „pouhý“ právník, se brzy demaskovaly a Radek John mu správně připomněl, že svým vzděláním manipuluje a zakrývá podstatu věci. Šíření pocitu nadřazenosti provázelo v podstatě celou Langerovu politickou dráhu a to mě na něm štvalo tenkrát stejně jako dnes.

Zajímavé bylo, že vždy když Radek předložil argumenty, jako třeba graf zabavených financí ÚOKFK nebo srovnání počtu případů, které ÚOKFK vyšetřoval za (Langerova) Vrby a za (Lessyho) Martince, reagoval Langer tak, že se nechce vyjadřovat k té „žumpě“. Jestli to náhodou nebude tím, že namočen v té žumpě byl a pořád je právě pan Langer sám.

Policejní prezident Lessy, který má podle mě právo na to stanout zpět v čele prezidia, se může na rozdíl od svých předchůdců pochlubit také prokazatelnými výsledky. Za něj se konečně začala vyšetřovat korupce a kdo mi nevěří, ať se podívá do výroční zprávy o činnosti ÚOKFK nebo alespoň na hubeného Davida Ratha.

Pan Langer se na rozdíl od Lessyho může chlubit zase tím, že za jeho vedení vnitra byla přiklepnuta zakázka na několikrát předražené praní prádla firmě Dočista, již vlastní Langerův kamarád Tomáš Paclík a za kterou ÚOHS vyměřil ministerstvu půl milionu pokutu. Nebo se může pyšnit uzavřením pro stát nevýhodné smlouvy na pronájem lázeňských domů, atd. 

Jestli strávil pan Langer dovolenou s krajským ředitel Bedřichem Koutným nebo nikoli, už bylo jen třešničkou na dortu celého jeho vystoupení, ale že slézal Kilimandžáro s obchodníkem s LTO panem Kutalou, který pak vyfasoval 10 let, je prokazatelné.  A takového člověka měl, vážení čtenáři, premiér Nečas za bezpečnostního poradce ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…