Kalousek: Račte se, mládenče, chovat slušně

25.03.2014 20:15

Projev na 7. schůzi Poslanecké sněmovny dne 25. 3. 2014.

Kalousek: Račte se, mládenče, chovat slušně
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Odpusťte, že využívám přednostní právo, ale pan ministr reagoval až po uzavření rozpravy, takže mi nic jiného nezbylo. Škodovka, pane ministře, na marketing nikdy nechtěla peníze daňových poplatníků. Ta na něj dávala ze svého zisku a podívejme se, jaký má zemědělský sektor zisk za minulý rok. Myslím, že se pohybuje kolem 12 až 14 miliard a je způsoben také díky 35 miliardovým dotacím, tak já opravdu nechápu, proč ze zisku, který zemědělský sektor vytvořil, nemůže také financovat marketingovou činnost a proč ještě na tu marketingovou činnost musí dávat daňoví poplatníci, zatímco v jiných sektorech se tak neděje, tam si prostě všichni nezbytný marketing musí zaplatit sami.

Ale kvůli tomu, přiznám se, jsem se nepřihlásil, myslím si, že jsme se vyjádřili dostatečně jasně, a Sněmovna se vyjádří k tomu - o tom doprovodném usnesení hlasováním. Já nebudu nijak dotčen, pokud nezíská většinovou podporu, chtěl jsem říct naprosto jasně stanovisko poslaneckého klubu TOP 09 k této věci.
Proč jsem se přihlásil, je, abych vám řekl, že za těch dvacet let ve vysoké politice a před dvaceti lety tuším, protože jste o hodně mladší, tak jste ještě v politice nebyl, tak za těch dvacet let jsem se nesetkal s takovou mírou arogance, jaká spočívala ve vašem vyjádření, co si to Sněmovna dovoluje k tomuto bodu diskutovat již hodinu, když 600 tisíc stojí hodina toho projednávání, jinými slovy bylo by lepší zhasnout, zavřít a nechat Jurečku rozhodovat podle jeho vlastního osvíceného vědomí. Pane ministře, volám vás k odpovědnosti, vy se zpovídáte Poslanecké sněmovně jako suverénu, kdybychom tady o tom jednali čtyři hodiny, tak prostě tady budete čtyři hodiny šoupat nohama a mluvit uctivě, protože vy se zodpovídáte vůči suverénu, který vám ty prostředky schvaluje nebo neschvaluje. Dopustil jste se, já jsem připraven vám to vzhledem k vašemu mládí a nezkušenosti odpustit, ale dopustil jste se něčeho, co si tady nedovolil ani Miloš Zeman blahé paměti, co si tady nedovolil nikdy nikdo, račte se, mládenče, chovat slušně. (Potlesk poslanců TOP 09.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace