Kaňkovský (KDU-ČSL): O hospicové a paliativní péči se diskutovalo na Vysočině

26.04.2017 17:39

V Jihlavě se ve středu 19.4.2017 uskutečnil druhý ročník Dne hospicové a paliativní péče na Vysočině. Letošní konference, která nesla název "Jsem profesionál a jak zůstat člověkem?", se zúčastnil také poslanec Vít Kaňkovský.

Kaňkovský (KDU-ČSL): O hospicové a paliativní péči se diskutovalo na Vysočině
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Jak balancovat mezi profesionalitou a lidskostí? Jak zůstat člověkem a zároveň v roli profesionála? Tyto a další otázky k tématu hospicové a paliativní péče si kladlo na 130 účastníků konference z řad zdravotníků a sociálních pracovníků, kteří se sešli v jihlavském Dělnickém domě. Vzájemně se účastníci také podělili o své zkušenosti z této oblasti a diskutovali i nad tématem kamenného hospice na Vysočině.

„Děkuji spolku Mezi stromy - lůžkový hospic pro Vysočinu v čele s PhDr. Ludmilou Novotnou za zorganizování konference i za pozvání s možností vystoupit a prezentovat legislativní otázky hospicové a paliativní péče v České republice,“ uvedl Vít Kaňkovský, místopředseda Výboru pro sociální politiku a Výboru pro zdravotnictví PS PČR, který ve svém vystoupení shrnul současnou situaci v hospicové péči i problémy zejména s financováním této potřebné služby. Posluchače seznámil s projednávanými legislativními změnami, které by měly nevyhovující stav vyřešit.

S dalšími příspěvky vystoupili mimo jiné Robert Huneš, prezident APHPP a ředitel hospice v Prachaticích, Bronislava Husovská, ředitelka dětského mobilního hospice Ondrášek z Ostravy, zdravotní sestra Vladimíra Šopková, Viola Svobodová z brněnského Hospice svaté Alžběty nebo Terezie Málková, která pracuje coby jihlavském Domácím hospici Bárka a mnoho dalších.

   
   
   
   

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.