Kaňkovský (KDU-ČSL): Vládu situace řidičů na D1 nezajímá

26.01.2019 16:09

KDU-ČSL v Poslanecké sněmovně znovu upozornila na problémy týkající se dopravní situace na D1. Navrhla, aby zákonodárci přijali několik usnesení, podle kterých by musela vláda postupovat.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Vládu situace řidičů na D1 nezajímá
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Lidovci například chtěli, aby vláda neprodleně podnikla takové kroky, které povedou k urychlenému obnovení plného provozu v omezeném úseku dálnice. Dále, aby další uzavírka byla povolena nejdříve od letošního dubna.

„Požadovali jsme, aby vláda navrhla kroky, které omezí rizikové chování řidičů kamionů a aby ministerstvo dopravy předložilo komplexní plán rekonstrukcí páteřních komunikací,“ vysvětlil poslanec za KDU-ČSL Vít Kaňkovský. Několik sněmovních stran ale požadavky lidovců nepodpořilo, včetně vládní ANO, ČSSD i komunistů. Je to z jejich strany špatný vzkaz občanům a je mi upřímně líto všech řidičů, kteří musí dálnici D1 i v příštích měsících využívat,“ dodal Kaňkovský.

KDU-ČSL ale bude situaci na dálnici D1 monitorovat a využije dalších nástrojů opozice při boji za lepší podmínky pro řidiče – například interpelací na ministra dopravy. Šéf poslaneckého klubu lidovců Jan Bartošek poznamenal, že za chyby je slušné se omluvit. „Hnutí ANO dalo jasný vzkaz, že až budete příště 14 hodin na D1, nic se nestalo," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …