Kavij (KSČM): Krize nekrize, vláda a resorty si pobyt na výsluní vychutnávají plnými doušky

14.04.2023 23:07 | Komentář

Zatímco občany, daňové poplatníky současná pravicová vláda škube každým dnem stále více a více, sama si rozmaru užívá neomezeně. Inu život v zámku a podzámčí.

Kavij (KSČM): Krize nekrize, vláda a resorty si pobyt na výsluní  vychutnávají  plnými doušky
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Protivládní demonstrace zůstávají pro většinu členů vlády spíše pobavením, a když se konečně odbory odhodlají uspořádat demonstrací před Úřadem vlády (29. března), vezme vláda do zaječích a odjede na tzv. pracovní výjezdní zasedání. Tentokrát třeba do Jeseníku.

A jaké jsou finanční náklady, spojené se zabezpečením a průběhem takového výjezdního zasedání vlády ČR v budově Městského úřadu Jeseník?

  • catering 114 965 Kč (catering pro vládu 90 000 Kč, večerní pohoštění 6475 Kč, catering pro technický personál a doprovod 18 490 Kč)
  • technické zajištění 18 879,03 Kč
  • ubytování 71 505 Kč,
  • cestovní náhrady zaměstnanců 15 197 Kč

Výše cestovních náhrad přitom není konečná, neboť dosud všichni zaměstnanci, kteří se předmětné akce účastnili, nepředložili vyúčtování cestovních náhrad. Zveřejněné údaje jsou základě obdržené odpovědi ředitelem Odboru právního a kontrolního Mgr. Jana Večeři na můj dotaz.

Další příklady jsou mediálně známé především díky Janě Bobošíkové, která (ne)pravidelně mapuje jednotlivé kauzy vládního plýtvání veřejných financí. Takže jen připomínka a odkazy na některé z nich:

Cesta na Tchaj - wan nejdražší ženy za pultem v ČR Markéty Pekarové Adamové. Strava během letu za více než 228 tisíc korun, kdy v jídelníčku nechyběl sortiment „Steak, vanilková Panna Cotta, uzená kuřecí prsa, kachní paté“. K zajištění pitného režimu to byla objednávka „288 plechovek za více než 7 tisíc, červeného vína 48 kusů za necelých 9 tisíc, 60 bílých vín za téměř 13 a půl tisíce a prosecca si rovnou stát na dlouhý let na Tchaj-wan „pro jistotu“ objednal 240 kusů za 29 tisíc. Téměř šedesát tisíc tak padlo jen na alkohol“. Více ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.