Kavij (KSČM): Místo dodávek zbraní příměří!

31.03.2023 22:21 | Komentář

Jedno z hesel během chystaných tradičních velikonočních mírových pochodů na území Německa, které letos začínají již 1. dubna v Postupimi a končí na více než 20 místech dne 10. dubna. Celkem se uskuteční na téměř 100 místech.

Kavij (KSČM): Místo dodávek zbraní příměří!
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Ústředním tématem letošních velikonočních pochodů bude válka na Ukrajině, ve které jako ve všech válkách trpí nejvíce civilisté a která má od svého vzniku 24. 2. 2022 za následek statisíce mrtvých a zraněných a miliony uprchlíků. Velký význam i letos bude tradiční požadavek účastníků velikonočních pochodů za zrušení jaderných zbraní, jejichž použití nelze nikdy zcela vyloučit, a proto organizátoři velikonočních mírových pochodů požadují přísné dodržování úmluvy OSN o zákazu jaderných zbraní, která má za cíl zakázat vývoj, testování, produkování, získávání, držení, skladování, používání či vyhrožování použití jaderných zbraní.

Velikonoční mírové pochody pochody mají také poukázat na globální přezbrojení, které je v současnosti vidět téměř všude a stává se pro aktivisty velikonočních pochodů nepřípustné. V Německu bylo o speciálním fondu 100 miliard pro Bundeswehr rozhodnuto jako reakce na ukrajinskou válku. Díky tomuto programu přezbrojení bude mít Německo brzy jeden z největších rozpočtů na zbrojení na světě.

Masívní přezbrojování je třeba ukončit, neboť jakékoliv peníze, které tečou do zbrojního průmyslu chybí v globálních problémech se kterými se lidstvo potýká. Zbraně tyto problémy nevyřeší, ani nedělají ze světa bezpečné místo. Organizátoři z těchto důvodů vyzývají k účasti na velikonočních pochodech proti přezbrojení a válce, za mír na Ukrajině i ve světě.

Plzeňský KV KSČM i letos pro své členy a mírově zaměřené sympatizanty i letos vypraví autobus na podporu konání těchto velikonočních demonstrací. Zatímco v předcházejících letech byl jejich místem německý Ansbach, kde se nachází jedna z amerických vojenských základem, letos to bude 10. dubna Norimberg. Vědomi si stále většího nebezpečí vypuknutí světové zkázy lidstva. Vědomi si podobnosti chování české vlády a krvelačné ministryně obrany Černochové, ženoucí občany ČR do stále horšího jejich sociálního postavení v důsledku nesmyslného razantního navýšení financí na přezbrojení AČR. Ve skutečnosti ale pro potřeby agresivní politiky USA, ztělesněné v útočný vojenský pakt NATO.

Přehled chystaných  tradičních velikonočních mírových pochodů na území Německa najdete ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.