Kavij (KSČM): Místo dodávek zbraní příměří!

31.03.2023 22:21 | Komentář

Jedno z hesel během chystaných tradičních velikonočních mírových pochodů na území Německa, které letos začínají již 1. dubna v Postupimi a končí na více než 20 místech dne 10. dubna. Celkem se uskuteční na téměř 100 místech.

Kavij (KSČM): Místo dodávek zbraní příměří!
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Ústředním tématem letošních velikonočních pochodů bude válka na Ukrajině, ve které jako ve všech válkách trpí nejvíce civilisté a která má od svého vzniku 24. 2. 2022 za následek statisíce mrtvých a zraněných a miliony uprchlíků. Velký význam i letos bude tradiční požadavek účastníků velikonočních pochodů za zrušení jaderných zbraní, jejichž použití nelze nikdy zcela vyloučit, a proto organizátoři velikonočních mírových pochodů požadují přísné dodržování úmluvy OSN o zákazu jaderných zbraní, která má za cíl zakázat vývoj, testování, produkování, získávání, držení, skladování, používání či vyhrožování použití jaderných zbraní.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí

Velikonoční mírové pochody pochody mají také poukázat na globální přezbrojení, které je v současnosti vidět téměř všude a stává se pro aktivisty velikonočních pochodů nepřípustné. V Německu bylo o speciálním fondu 100 miliard pro Bundeswehr rozhodnuto jako reakce na ukrajinskou válku. Díky tomuto programu přezbrojení bude mít Německo brzy jeden z největších rozpočtů na zbrojení na světě.

Masívní přezbrojování je třeba ukončit, neboť jakékoliv peníze, které tečou do zbrojního průmyslu chybí v globálních problémech se kterými se lidstvo potýká. Zbraně tyto problémy nevyřeší, ani nedělají ze světa bezpečné místo. Organizátoři z těchto důvodů vyzývají k účasti na velikonočních pochodech proti přezbrojení a válce, za mír na Ukrajině i ve světě.

Plzeňský KV KSČM i letos pro své členy a mírově zaměřené sympatizanty i letos vypraví autobus na podporu konání těchto velikonočních demonstrací. Zatímco v předcházejících letech byl jejich místem německý Ansbach, kde se nachází jedna z amerických vojenských základem, letos to bude 10. dubna Norimberg. Vědomi si stále většího nebezpečí vypuknutí světové zkázy lidstva. Vědomi si podobnosti chování české vlády a krvelačné ministryně obrany Černochové, ženoucí občany ČR do stále horšího jejich sociálního postavení v důsledku nesmyslného razantního navýšení financí na přezbrojení AČR. Ve skutečnosti ale pro potřeby agresivní politiky USA, ztělesněné v útočný vojenský pakt NATO.

Přehled chystaných  tradičních velikonočních mírových pochodů na území Německa najdete ZDE

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…