Kavij (KSČM): Polsko staví na hranici s Běloruskem základnu pro NATO

23.11.2021 4:31

Šéf „dezinformačního“ Aeronetu opět ťal do živého. Ve svém posledním pravidelném vysílání na Svobodném vysílači sdělil, že na polské straně společné hranice s Běloruskem se nachází rozestavěné odpalovací rampy pro americké rakety středního doletu

Kavij (KSČM): Polsko staví na hranici s Běloruskem základnu pro NATO
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Je docela možné, že další servilita polských jestřábů směrem k USA a NATO je oním důvodem striktního zákazu vstupu pro pracovníky humanitárních organizací, novináře, televizní štáby a dalších na polské straně hranic k získání objektivních informací týkajících se pašovaných migrantů Lukašenka do Evropy.

S podobným podbízením se USA má z minulosti zkušenosti i ČR. Jako tomu bylo v případě snahy o výstavbu amerického radaru v Brdech. Poděkujme především KSČM a občanské iniciativě Ne základnám, že USA pro trvalý odpor společnosti od stavby nakonec upustily.

V minulých dnech se v roli žáka ocitlo sousední Německo, kde ohledně další podpory jaderného odstrašování prováděl kázání generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Německo má podle něj zvláštní odpovědnost za udržení své role základního pilíře jaderného odstrašujícího prostředku aliance a za udržení silné obrany. "To znamená poskytnout více a nové schopnosti: dobře vycvičené a dobře vybavené vojáky, letadla, která mohou létat a lodě, které mohou plout. Jaderné zbraně, které sdílíme v NATO, poskytují evropským spojencům účinný jaderný deštník."

Anketa

Líbil se vám proslov Karla Janečka na Českém slavíkovi?

61%
28%
hlasovalo: 33585 lidí

Jedním z míst z uskutečňování doktríny jaderného odstrašování NATO na území Německa je letecká základna Buechel s uložištěm amerických jaderných bomb B61. Podle slov šéfa NATO "Jako Německo se můžete samozřejmě rozhodnout, zda ve vaší zemi budou jaderné zbraně.“ V případě , že nová německá vláda od dohody NATO o sdílení jaderných zbraní odstoupí , pak aliance bude hledat jiné alternativy a rozmístí tyto zbraně v jiné zemi ve východní Evropě.

Zdvižený zastrašovací prst šéfa NATO směrem k nové německé vládě může tak může znamenat příslib lepších časů pro nadcházející pravicovou vládu Petra Fialy a rýsující se ministryni obrany ČR Janu Černochovou. Stačí oprášit pronesená slova Alexandra Vondry z jeho nominačního projevu na loňském sjezdu ODS. „Odvážně navrhněme Američanům, abychom v Ostravě Mošnově zřídili společnou strategickou leteckou základnu“. Doufejme, že se spíše jednalo o další pokusný balonek ke zjištění nálad ve společnosti a zalíbení se samotným delegátům, než o seriozní návrh a další popichování ruského medvěda.

Ale kdo ví. Je velmi pravděpodobné, že nový pravicový vládní kabinet bude upřednostňovat spíše prosazování cizích zájmů před zájmy našeho státu a jeho občanů. Podobné sny a vize nejen A.Vondry, který proslul nejvíce „finančním mankem“ ve výši cca 700 milionu Kč v kauze ProMoPro z doby českého předsednictví Radě Evrpské unie tak opět dostanou zelenou! Válečné choutky se zapojením České republiky do válečného konfliktu NATO s Ruskou federací jsou zároveň upozorněním a výzvou k ostražitosti pro všechna vlastenecká sdružení a spolky, politické strany a občanské iniciativy u kterých je opravdová budoucnost Česká republiky vždy na prvním místě.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…