Kavij (KSČM): Údivy Víta Rakušana nad kroky Rady České televize

16.11.2020 4:31

Nervozita představitelů pravicových stran z dalších kroků nově zvolených členů Rady ČT začíná stoupat.

Kavij (KSČM): Údivy Víta Rakušana nad kroky Rady České televize
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Podle „mediální“ první dámy ODS, senátorky Miroslavy Němcové, zvolením ekonomky Hany Lipovské, moderátora Lubomíra Veselého a novináře Pavla Matochy není garantováno to, co zákon předjímá, tedy hlídat, aby ČT vysílala objektivně a vyváženě.

Její obavy, stejně jako příznivců pražské pravdovláskařské kavárny poprvé naplnila právě Hana Lipovská. Na její návrh totiž ve středu došlo „hladce“ k odvolání dozorčí komise tohoto média, kdy proti jejímu návrhu hlasoval pouze radní Martin Doktor a všem koncesionářským daňovým poplatníkům veřejnoprávní televize dobře známý Zdeněk Šarapatka.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

S ostrým komentářem, zda nezačíná „noc dlouhých nožů“, přispěchal na svém twitteru poslanec STAN Vít Rakušan, který si dále pokládá otázku, zda je možné, aby radní ČT chtěli „seznamy redaktorů ČT, kteří jsou nejvíce kritizováni v médiích. Požadavek zcela určitě zbytečný. Naprostá většina občanů, kteří jsou nuceni platit za sledování neobjektivního a nevyváženého zpravodajství ČT, se na jménech nejvíce kritizovaných redaktorů vzácně shodne. Otázkou zůstává, zda pozice Jakuba Železného, Nory Fridrichové, Marka Wollnera a dalších nejvíce kontroverznějších osob zpravodajství zůstane i nadále neotřesitelná, zda v budoucnu dostanou v diskusních a publicistických pořadech slovo také osobnosti „jdoucí“ proti mainstreamu, nesdílící evropské hodnoty a jednoznačné prozápadní směřování země.

Nespokojenost diváků s obsahem vysílání je značná a trvalá, čehož jsou si vědomy i politické strany. Důkazem je například Okamurův návrh na zrušení koncesionářských poplatků z července letošního roku, nebo nedávný návrh poslance KSČM Zdeňka Ondráčka na zrušení poplatku pro lidi, kteří nesledují veřejnoprávní média.

Politická vůle k prosazení těchto zákonů zatím chybí. Nespokojení diváci se tak dostávají do situace s jediným řešením. Na základě čestného prohlášení přestat platit koncesionářský poplatek. Jedná se o „stovkovou“ částku měsíčně, která je v porovnání s „čestností“ spousty polistopadových politických představitelů a rozkradačů státu méně než „procentuelně promilovou“ záležitostí.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…