Kettner (SPD): Konec práva a demokracie?

20.11.2020 6:37

Senát zneužívá moc za potlesku samozvaných vyvolených.

Kettner (SPD): Konec práva a demokracie?
Foto: Facebook
Popisek: Zdeněk Kettner

Dne 19. 11. 2020 Senát schválil usnesení, dle kterého Rada ČT odvolala Dozorčí radu v rozporu se zákonem o ČT. Zároveň Poslaneckou sněmovnu vyzývá, aby se tímto pochybením neprodleně zabýval její volební výbor. Je normální, aby senátoři takto veřejně zneužívali moc a "Pravdoláskaři" jim k tomu ještě tleskali? Mohli by páni senátoři laskavě oznámit, v čem Rada odvoláním porušila zákon? Uvádím konkrétní část zákona o ČT:

§ 8a

Dozorčí komise

(2) Dozorčí komise má 5 členů, kteří jsou voleni a odvoláváni Radou z občanů České republiky s odbornými předpoklady pro výkon funkce člena dozorčí komise.

V zákonu se jasně říká, že členové komise jsou voleni a odvoláváni Radou!!! Kde je tedy to porušení zákona??? Senát tedy naprosto veřejně lže!!! Vidíme konec práva a demokracie v přímém přenosu za potlesku Eurohujerských posluhovačů. O co ve skutečnosti jde? Rada začala přesně dle zákona konat. Jejím úkolem je totiž mimo jiné: Kontrolovat účelné a hospodárné využívání finančních zdrojů a majetku České televize podle schváleného rozpočtu, plnění povinností České televize převádět a používat výnosy z vysílání reklam v souladu s tímto zákonem a zvláštním právním předpisem a na zjištěné nedostatky písemně upozorňovat generálního ředitele. Financování je už dlouhodobě v červených číslech a v okamžiku, kdy se v tomto směru začaly hýbat ledy, rozjel se současný kolotoč. Nynější „demonstranti“ tak plní roli užitečných idiotů, či vědomě bojují proti vyschnutí nekontrolovaných finančních toků. V žádném případě ne proti zachování svobody a nestrannosti televize, jak to sami (nyní včetně senátorů) prezentují!

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Zdeněk Kettner

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.