Klíma (TOP 09): Kdyby funkce neměly být časově slučitelné, své rozhodnutí přehodnotím

22.10.2021 16:47

Pavel Klíma se stává neuvolněným náměstkem a členem Rady Jihočeského kraje.

Klíma (TOP 09): Kdyby funkce neměly být časově slučitelné, své rozhodnutí přehodnotím
Foto: archiv Pavla Klímy
Popisek: Pavel Klíma (TOP 09)

Pavel Klíma, doposud uvolněný člen Rady Jihočeského kraje a náměstek hejtmana pro oblast školství, podpory zájmové činnosti mládeže a sportu, řízení zřizovaných organizací v rezortu, veřejných zakázek a přeshraniční spolupráce v rámci svěřené kompetence se dnešním dnem stává radním i náměstkem neuvolněným. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Po volbách do Poslanecké sněmovny bude zároveň zastávat i funkci poslance. Změnu dnes schválilo Zastupitelstvo Jihočeského kraje.

Hejtman Martin Kuba při projednávání bodu řekl: „My jsme se po osobní dohodě s panem kolegou Klímou na změně dohodli. Já jsem ji včera představil i opozičním klubům. V této chvíli jsme přesvědčeni, že spolupráce může fungovat a pan kolega Klíma bude schopen se své krajské funkci věnovat. Oba jsme si řekli, že si na to dáváme i nějaký čas, kdy to zhodnotíme. Myslím si, že kolega Klíma se jihočeskému školství věnuje s takovou odpovědností, že si sám bude uvědomovat, že pokud by ty funkce skloubit nešly, takže by je rozdělil. Ale v této chvíli pro to nevidíme důvod."

„Svou práci vidím dál tady v Jihočeském kraji, mám tu rozběhnuté projekty. Oceňuji, že jsme se jako koalice dohodli, že tým, který tu máme, mám funguje bezvadně. Samozřejmě respektuji časovou náročnost obou funkcí a tvrdím, že ve chvíli, kdyby funkce neměly být časově slučitelné, tak své rozhodnutí přehodnotím,“ okomentoval situaci náměstek Klíma.

Pro návrh bylo 44 z padesáti přítomných zastupitelů, proti jeden a pět se zdrželo. Kromě Pavla Klímy budou po volbách do PSP ČR zastávat funkci poslanců také Jan Bauer, Šimon Heller a Jan Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.