Klub Starostové a nezávislí v Senátu posílil

20.10.2016 22:21

Klub STAN se stal 3. nejsilnějším klubem v Senátu. K současným šesti senátorům tohoto klubu J. Horníkovi, L. Jeništovi, Z. Linhartovi, L. Sulovskému, J. Šestákovi a J. Voseckému přibyli Michael Canov, Tomáš Czernin, Petr Holeček, Václav Chaloupek a Jiří Růžička.

Klub Starostové a nezávislí v Senátu posílil
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

V úterý 18. října byl nově ustanoven senátní klub Starostové a nezávislí, který má nyní 11 členů a stal se tak 3. nejsilnější frakcí v Senátu. Zároveň bylo zvoleno i vedení klubu – předsedou byl znovu zvolen Jan Horník, který letos již potřetí obhájil svůj mandát ve volebním obvodě č. 1 Karlovy Vary. „Mám radost z toho, že se nám podařilo do našeho senátního klubu STAN získat takové osobnosti, které jsou pro budoucnost zárukou pokračování kvalitní práce našich senátorů v legislativním procesu při schvalování zákonů v Senátu,“  říká Jan Horník.

Ten zároveň oznámil, že senátorský klub na post místopředsedy Senátu navrhne Jiřího Šestáka. „Na jednoho ze čtyř místopředsedů Senátu budeme navrhovat kolegu Šestáka, který už v Senátu nasbíral zkušenosti. Věřím, že tuto funkci zvládne,“ doplnil Horník.

Novými místopředsedy klubu byli zvoleni Jiří Vosecký a Luděk Jeništa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce