Knot (TOP 09): Kraj pomůže obcím aplikovat chytré technologie

10.07.2017 6:04

Chytré technologie a možnosti jejich zavádění i využití v praxi. To bylo hlavním tématem jednání mezi představiteli Jihočeského kraje a samosprávného města Tianjin v Čínské lidové republice.

Knot (TOP 09): Kraj pomůže obcím aplikovat chytré technologie
Foto: archiv J. Knota
Popisek: Josef Knot z TOP 09.

V pondělí 3. července je za zúčastněné strany vedli první náměstek hejtmanky Josef Knot a Xiao Huaiyuan, předseda Stálého výboru lidového kongresu města Tianjin.

Výměna zkušeností v tomto resortu byla pro Knota zvláště cenná. Coby místostarosta v Písku se zasloužil o rozvoj chytrých technologií právě v tomto městě a pokračovat v tom chce nyní i v širším měřítku ze své pozice prvního náměstka hejtmanky. „Kraj by tu měl suplovat pozici jakéhosi kouče, který by zejména pomáhal starostům se v dané problematice orientovat tak, aby pro ně aplikace chytrých technologií byla co možná nejefektivnější. Ať už jde o snížení spotřeby energií v budovách či omezení ztrát ve vodovodních sítích. Proto samozřejmě vítám konzultaci s kýmkoli, kdo již v tomto směru dosáhl jistých úspěchů,“ naznačil Knot s tím, že Tianjin je v současné době považován jako lídr a vzor pro čínská chytrá města.

První náměstek zároveň zdůraznil, že by využití chytrých technologií rád aplikoval například i na budovách vlastněných krajem. Kromě vlastního úřadu tedy i v objektech škol či muzeí.

Na závěr pak Knot dodal, že kraj obdržel od čínské delegace pozvánku na Mezinárodní fórum cestovního ruchu a konferenci k tématu Smart (chytrý) region v Tianjinu.

Jihočeský kraj spolupracuje s městem Tianjin se zhruba 11 miliony obyvateli, coby svým partnerem, od roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…