Knot (TOP 09): O rozšíření nepřehledného úseku jsme měli dlouhodobě velký zájem

22.12.2017 10:43

Silnice III. třídy v Písku - Hradišti vedoucí k místní návsi je širší a bezpečnější. Úpravy během letošního podzimu prováděla firma Swietelsky stavební, s.r.o., která zakázku vysoutěžila za 3,2 miliony korun. Vzhledem k tomu, že silnice je v majetku kraje, město jako spoluinvestor připlatilo 845 tisíc Kč na výstavbu souběžně vedoucího chodníku, který v tomto úseku dosud citelně chyběl.

Knot (TOP 09): O rozšíření nepřehledného úseku jsme měli dlouhodobě velký zájem
Foto: archiv J. Knota
Popisek: Josef Knot z TOP 09.

Stavba byla předána k předčasnému užívání 20. prosince. Místo je opět průjezdné. „O rozšíření nepřehledného úseku jsme měli dlouhodobě velký zájem především kvůli bezpečnosti provozu i pohybu chodců,“ říká písecký místostarosta Josef Knot. „K tomu však bylo potřeba nejprve vykoupit za 2,5 milionu korun pozemek s domem čp. 9, který k silnici těsně přiléhal a ten následně nechat odstranit.“

Vozovka na upravené části komunikace má nový asfaltový povrch, přibylo přes 120 metrů dosud chybějícího chodníku, v rámci stavby musely být přeloženy některé sítě a vybudována provizorní panelová vozovka u prodejny pro zajištění dopravní obslužnosti místa autobusy MHD.

Pozemek po zdemolovaném domě je připraven pro další investici. Podle místostarosty by zde bylo možné vybudovat například několik parkovacích míst, která by sloužila pro potřeby TJ Hradiště. Nedaleko odtud je totiž fotbalové hřiště.

„Jihočeský kraj má maximální zájem na tom pomoci městům řešit dlouhodobé problémy s bezpečností silničního provozu. Rozšíření komunikace na Hradišti a zajištění bezpečného provozu a pohybu chodců považujeme za velmi užitečný a vydařený společný projekt s městem Písek,“ říká Jiří Švec, radní Jihočeského kraje pro dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…