Kobza (SPD): Mám pocit, že asi žiju v nějaké jiné galaxii, já žiju na vesnici a...

17.04.2019 14:27

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 4. 2019 k projednávání EET

Kobza (SPD): Mám pocit, že asi žiju v nějaké jiné galaxii, já žiju na vesnici a...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza je členem Poslanecké sněmovny, zvoleným za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, dobrý den. Já sleduji příspěvky svých předřečníků a mám pocit, že asi žiju v nějaké jiné galaxii, nebo v jiné společnosti, protože bydlím na venkově, bydlím v malé vesnici a tam rozhodně nedochází k tomu, že by si lidé, kteří pracují v místním zemědělství, jezdili nakoupit do města. Naopak jsou plně závislí na místních obchodech, na místních podnicích, které postupně vymírají. Jako drobný podnikatel sám bez toho, že bych vlastnil x provozoven, protože vlastně nemáme ani jednu, tak samozřejmě se s EET potýkám a zatím jediné, co mně osobně EET vyneslo, byla řada pokut za to, že jsme něco vyplnili špatně v kontrolním hlášení, nebo něco poslali někam pozdě bez toho, že by vznikla státu jakákoli škoda, bez toho, že by vznikl nějaký daňový nedoplatek nebo něco takového, ale čistě prostě z formálních důvodů. Tyto pokuty jsou samozřejmě velice nepříjemné a chápu, že pro mnoho lidí jsou důvodem, aby si rozmysleli, jestli vůbec budou podnikat.

A co se týče řemeslníků, tak si uvědomme, že šikovný řemeslník nemusí být dobrý ajťák. Takže když nějaký IT technik vysvětluje kominíkovi, jak má obsluhovat EET, tak je to asi totéž, jako kdyby ten kominík vysvětloval tomu ajťákovi, jak má vyčistit komín. Prosím vás, to jsou lidé, kteří uvažují jinak, jsou zruční, dělají dobrou práci, ale prostě vy po nich chcete něco, co prostě neumějí a nechtějí se to učit a mohlo to být i důvodem, proč se vlastně dali na řemeslo. Takže já bych prosím vás tady volal po zdravém rozumu. A necpěme EET tam, kam nepatří. (Upozornění na čas.) Jsem proti tomu, aby se zaváděla druhá vlna. Děkuji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…