Kobza (SPD): Vivat Viktor Orbán

06.04.2022 9:45

Vítězství Viktora Orbána v maďarských parlamentních volbách má obrovský praktický i symbolický význam.

Kobza (SPD): Vivat Viktor Orbán
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

V neděli 3. dubna proběhly v Maďarsku parlamentní volby, ve kterých opět, a to tentokrát naprosto drtivě, ziskem ústavní většiny 135 křesel v jednokomorovém parlamentu zvítězila strana FIDESZ (Svaz mladých demokratů-Maďarské občanské sdružení) premiéra Viktora Orbána, který tak bude již po čtvrté za sebou (a celkově popáté) maďarským premiérem.

Kořeny vítězství

Toto vítězství je v první řadě výsledkem dlouhodobého dlouhodobého naplňování vlasteneckého politického programu strany FIDESZ. Maďaři zkrátka „na vlastní kůži“ poznali, že v osobě Viktora Orbána, který se ani na poli Evropské unie neobává prosazovat vlastní názory a zájmy své vlasti a nebojí se říci Bruselu NE, nalezli skutečného lídra, který se svými spoluobčany dýchá a rve se za jejich budoucnost. Věrohodného lídra, se kterým nemusí nutně ve všem souhlasit, ale kterého mohou respektovat, vážit si jej, a který svou práci dělá dobře a naplno.

Hnutí SPD vítá Orbínovo vítězství i proto, že podporujeme spolupráci v rámci tzv. Visegrádské čtyřky (V4) – tedy těsnou spolupráci států střední Evropy (klidně i v širším formátu, za účasti států bývalé Jugoslávie)  včetně jejich vzájemné podpory v orgánech Evropské unie. Tato spolupráce by byla v případě Orbánovy porážky ve velkém ohrožení, přičemž není vůbec vyloučeno, že by se  fakticky rozpadla či zanikla.

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Psi štěkají...

Zároveň odsuzujeme reakce pirátských ministrů Lipavského a Bartoše na výsledky těchto maďarských voleb, které jsou diletantské, drzé, urážlivé a poškozující česko-maďarské vztahy. Výrok ministra zahraniční Lipavského, že Maďarsko se musí rozhodnout, na čí straně bude stát a jestli patří do Evropské unie a do NATO, připomíná časy hluboké totality, RVHP a Varšavské smlouvy.

Maďarští voliči se tedy ve finále při svém rozhodování očividně neřídili nedávnými pokyny předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, která je veřejně a velmi „diplomaticky“ vyzývala k vyhnání Viktora Orbána, ale svoji praktickou zkušeností s konkrétními výsledky vlády strany FIDESZ a především svými reálnými sociálními a ekonomickými zájmy.

Politika je práce pro vlastní občany

Orbánova vláda totiž mimo jiné, a to už před deseti lety, stanovila zákonem maximální ceny elektřiny a plynu, v loňském roce zastropovala ceny pohonných hmot a letos v únoru pak i ceny základních potravin. A nedávno zastavila vývoz obilí, čímž posílila maďarskou potravinovou soběstačnost. Kromě toho Viktor Orbán během svého vládnutí též výrazně omezil jak působení (a financování) politických neziskových organizací se zahraničním napojením, tak i veřejné šíření LGBT propagandy – a naopak mnoha opatřeními posílil význam tradičních křesťanských hodnot ve společnosti, na prvním místě hodnot rodinných.

S tím souvisí i zavedení silného prorodinného programu a podpory porodnosti v podobě manželských půjček a osvobození rodin s více dětmi od placení daně z příjmu. Což jsou mimochodem i programové priority hnutí SPD. A nesmíme samozřejmě zapomenout na Orbánovu důslednou (a dlouhodobou) ochranu maďarských státních (a zároveň „schengenských“) hranic proti masové nelegální (především islámské) migraci, čímž současně jednoznačně ochránil národní a bezpečnostní zájmy České republiky a dalších evropských států.

V maďarském případě se - naštěstí - naplno ukázalo, že v politice se dlouhodobě vyplácí poctivá práce pro občany a důsledné hájení národních zájmů vlastní země. Budiž to pro nás nadějí a inspirací!

Vivat Viktor Orbán!

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Jiří Kobza

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…