Kolář (TOP 09): Výroky hlavy státu jsou jasný důkaz kolaborace s cizí státní mocí

08.09.2019 18:15

Komentář na facebookovém profilu k prohlášení ministra kultury Ruské federace

Kolář (TOP 09): Výroky hlavy státu jsou jasný důkaz kolaborace s cizí státní mocí
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Praha 6 je největší městskou částí hlavního města České republiky. Sídlí zde významné univerzity i vědecké instituce. V Praze 6 se nachází největší české mezinárodní letiště, nebo nejstarší mužský klášter v Čechách. V Praze 6 má sídlo velká většina zastupitelských úřadů a diplomatických rezidencí. Mimo jiné je zde i ambasáda Ruské federace. Do pátku velké většině Čechů neznámý ministr kultury Ruské federace prohlásil, že po Zemanově obhajobě památníku přijme „správa šestého pražského obvodu“ správné rozhodnutí.

Městská část Praha 6 má demokraticky zvolené, svéprávné a sebevědomé zastupitelstvo, které rozhoduje nezávisle na prezidentu republiky a nenechá si od nikoho diktovat, jaká rozhodnutí má činit. Zastupitelé městské části slibují vykonávat svůj mandát mj. ve prospěch občanů Prahy 6, nikoliv ve prospěch Ruské federace nebo Pražského hradu. Důrazně se proto ohrazuji proti označení Prahy 6 jako „jakéhosi obvodu“, jak to udělal uvedený ruský ministr.

Stejně tak se důrazně ohrazuji proti pokračující dezinformační kampani ze strany Pražského hradu. Považuji za nepřijatelné, aby prezident republiky klamal veřejnost lživými informacemi o údajně připravovaných projektech podzemních garáží, či nepodloženými výroky o kolaboraci kohokoliv z občanů České republiky s gestapem, nebo jinými složkami nacistické státní moci. Považuji za nepřijatelné, aby výroky hlavy státu zcela korespondovaly s výroky představitelů ruského státu. Je to jasný důkaz kolaborace s cizí státní mocí na nejvyšší úrovni naší politické reprezentace.

Očekávám, že skandálním výrokem ruského ministra se bude podle všech platných zásad mezinárodního práva a diplomatických zvyklostí a pravidel náležitě zabývat Ministerstvo zahraničních věcí České republiky. Na místě není v tuto chvíli výzva ke konstruktivnímu dialogu a prosba o omluvu, ale sebevědomý a důrazný protest. Nikdo se nesmí České republice vměšovat do jejích vnitřních záležitostí a určovat, co si zde lidé a politici mohou myslet a říkat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…