Kolářík (Piráti): Věříme, že řadě počítačů budeme moci najít nový domov

26.10.2020 18:11

S příchodem druhé vlny nákazy koronavirem přešly vzdělávací instituce opět na distanční výuku. Pro mnoho rodin je však zařízení vzdáleného přístupu pro děti nerealizovatelné, protože nedisponují potřebným technickým vybavením.

Kolářík (Piráti): Věříme, že řadě počítačů budeme moci najít nový domov
Foto: Piráti
Popisek: Lukáš Kolářík

Piráti proto uspořádali celorepublikovou sbírku počítačů a tabletů, přijímají také monitory, stolní myši nebo webkamery. Kampaň #SbirkaNotebooku poběží od 26. října do 2. listopadu a každý, kdo chce přispět, může navštívit některé z pirátských krajských center.

„Piráti si vytvořili krizový štáb, který stínuje vládu. Společně během koronavirové pandemie vytváříme vlastní návrhy pro boj s krizí. Nyní přicházíme s novým projektem, který by měl pomoci zvládnout distanční výuku rodinám, kterým chybí technické vybavení. Bohužel nejsme ve vládě, abychom to mohli řešit systémově, a proto vznikla tato občanská iniciativa. Spousta domácností má dnes doma přebytečnou elektroniku, která už nemá využití a chytá prach. Proto věříme, že se nám sejde řada počítačů, kterým budeme moci najít nový domov,“ vysvětlil poslanec Lukáš Kolářík, člen krizového štábu Pirátů.

Rozdělení vybavení bude probíhat ve spolupráci s organizacemi, které se distanční výuce věnují, upřesnil koordinátor projektu Daniel Galuszka: „Určitá sběrná místa mají otevřeno v pevně stanovené hodiny, jinde je to o předchozí domluvě. Tam, kde máme více zdrojů, budeme za dárci dokonce jezdit sami. Do sbírky se zapojilo všech čtrnáct krajských sdružení Pirátů. Ve většině případů jsou to lidé, kteří se nějakou formou dobrovolnické pomoci zapojili už při první vlně koronaviru. Tehdy jsme šili roušky, chodili seniorům nakupovat, nebo lidem venčili psy, dnes zase pomáháme dětem na distanční výuce. Tato doba je složitá a každý z nás cítí, že si musíme vzájemně pomáhat.”

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Seznam sběrných míst:
Praha ZDE
Středočeský kraj ZDE
Plzeňský kraj ZDE
Jihočeský kraj ZDE
Ústecký kraj ZDE
Liberecký kraj ZDE
Vysočina ZDE
Pardubický kraj ZDE
Karlovarský kraj ZDE
Královéhradecký kraj ZDE
Olomoucký kraj ZDE
Jihomoravský kraj ZDE
Moravskoslezský kraj ZDE
Zlínský kraj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.