Kolovratník (ANO): Máme jedinečnou polohu pro vybudování testovacích polygonů

17.05.2019 22:08

Komentář na facebookovém profilu k budoucnosti autonomní mobility.

Kolovratník (ANO): Máme jedinečnou polohu pro vybudování testovacích polygonů
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

I když se může zdát, že samořiditelná auta jsou dnes doslova za rohem, není to tak úplně pravda. Na druhou stranu příklad ze Švédska ukazuje, že se nejedná ale ani o příliš vzdálenou budoucnost.

Jednou ze zásadních podmínek pro další rozvoj autonomních aut (jak v testovacím, tak i v reálném provozu) je správné nastavení právního rámce. Nejen pro ochranu dalších účastníků silničního provozu, ale i pro oblast odpovědnosti a pojištění ?? Rychlé a jasné řešení těchto komplexních problémů přitom podmiňuje další rozvoj této oblasti v Česku a přímo tak ovlivní i náš další hospodářský rozvoj.

Jsem přesvědčený, že vzhledem k přirozené přeshraniční povaze dopravy nemůžeme jednat samostatně. Pokud se chceme stát jedním z evropských a světových center autonomní mobility, musíme se aktivně zapojit do tvorby těchto předpisů jak na evropské, tak i mezinárodní úrovni.S tím souvisí i budování infrastruktury.

Česko má jedinečnou polohu uprostřed Evropy pro vybudování špičkových testovacích polygonů pro všechny aspekty autonomní mobility a musí tuto konkurenční výhodu využít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…