Kolovratník (ANO): Žádný yetti, lávka na Duklu už roste

13.08.2022 7:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke stavně lávky na Duklu.

Kolovratník (ANO): Žádný yetti, lávka na Duklu už roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda volební komise Martin Kolovratník

LÁVKA NA DUKLU ROSTE PŘED OČIMA

Kdysi mi napsal jistý pan Němeček: „Víte, jaký je rozdíl mezi Yettym a tou vaší lávkou na Duklu? Žádný! Nikdo je totiž nikdy neviděl a ani neuvidí…“ Jestli to zrovna teď pane Němečku čtete, pak mi musíte dát za pravdu. Napsal jsem Vám, že to s kolegy zařídíme. A vidíte, nekecal jsem.

Jestli jste byli v poslední době na hlavním nádraží, nemohli jste to přehlédnout. Lávka roste každým dnem. Na druhou stranu musím ale uznat, že se nedivím skeptickému přístupu. Příběh o lávce patří mezi „pardubické legendy“. Všichni politici o ní mluvili, ale nikdo z nich pro její realizaci nic neudělal. Nikdo.

S kolegy jsme absolvovali desítky schůzek, mluvili se stovkami lidí a strávili nad tímto projektem spoustu hodin. Byla to vážně fuška, ale stálo to za to. Budeme mít díky tomu krásnou lávku, díky které už lidé nebudou muset nebezpečně přebíhat železniční koleje jenom proto, aby si zkrátili cestu domů nebo do práce.

Lidé se konečně dostanou důstojně a především bezpečně domů. Od starosty Jiří Rejda, který v této věci odvedl kus dobré práce, vím, jak obrovský problém to pro obyvatele je. Lávka samozřejmě bude bezbariérová a s výtahem tak, aby ji mohli využívat opravdu všichni občané, třeba maminky s kočárkem nebo invalidé.

Koukám, že jsem se tradičně rozepsal a na závěr bych tak rád zmínil poslední důležitou informaci. Naše město v porovnání s celkovými náklady za tento projekt nezaplatí prakticky nic. Podařilo se nám totiž uzavřít dohodu se Správa železnic a Ministerstvo dopravy, díky které jsou náklady pro město pouze v jednotkách milionů. Ušetřené peníze se mohou využít na další projekty a rozvoj života v Pardubicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…