Komárek (KDU-ČSL): Nepodporuji osvojení dětí homosexuály ani oplodnění pro single ženy

23.03.2016 7:26

Ministři Jiří Dienstbier a Robert Pelikán nedávno navrhli, aby si homosexuálové v rámci registrovaného partnerství mohli osvojit děti. A ministryně Michaela Marksová navrhuje, aby lékaři nepomáhali s početím jen párům, ale aby umělé oplodnění povolili i nezadaným „single“ ženám.

Komárek (KDU-ČSL): Nepodporuji osvojení dětí homosexuály ani oplodnění pro single ženy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Štěpán Komárek

Dienstbier navíc nedávno řekl, že nám chybí definice rodiny a jak k tomu prý přijdou děti v jednopohlavních rodinách. Myslím si, že rodina nepotřebuje být definována člověkem, ale že prostě několik tisíc let existuje v přirozené sestavě - máma, táta a dítě.

Jednopohlavní vztah nikdy nemůže zplodit dítě, a proto není možné stavět ho na úroveň rodiny. Pokud bychom to udělali, pak už je rovnou možné povolit mnohoženství a další „netradiční“ kombinace. Kde se pak taková tolerance všemožných odchylek zastaví a kdo dostane další privilegia?

Myslím si, že homosexuálové mají dnes práv dost. Nikdo jim nebrání, aby spolu nemohli žít a starat se jeden o druhého. Ale zatahovat do tohoto prostředí děti je podle mě nevhodné. S manželkou vychováváme tři děti a každý den se přesvědčuji na vlastní oči, že každé dítě potřebuje mužský a ženský vzor, a oba se vzájemně doplňují. A ten nenahradí dva muži ani dvě ženy.

Ano, výchova dítěte v rodině není nic jednoduchého, ale rezignace na ní vede jen k uspokojení vlastních potřeb. Dítě potřebuje ke správnému vývoji tradiční rodinu.

Střídavá péče rozvedených rodičů je sice komplikované, ale když dobře funguje, je to pořád menší zlo. Prosazovat ale své vlastní potřeby na úkor dětí, které se nemohou bránit, je již za hranou. Dítě není něco „nárokového“, něco, na co by měl mít každý právo bez zodpovědnosti.

Oba výše uvedené návrhy jsou nebezpečným experimentem a zoufalou snahou „zachránit“ naši konzumní společnost tím, že dítě bude moci mít kdekdo. Snaha o obnovení životaschopnosti naší civilizace ale musí jít opačnou cestou: výchovou dětí a mladých lidí ke zdravému rodičovství a obecně k překonávání překážek v životě.

Štěpán Komárek, KDU-ČSL, Černíč na Jihlavsku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.