Komrsková (Piráti): Soutěž na rekonstrukci dětského hřiště Koníček ve Stromovce

08.11.2023 8:19 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila vyhlášení veřejné zakázky na rekonstrukci hřiště Koníček ve Stromovce a jeho okolí včetně schodišť a návazných komunikací. Autorské prvky od akademické sochařky Alexandry Koláčkové, které hřišti propůjčily jeho jméno, zůstanou ponechány v nezměněné podobě.

Komrsková (Piráti): Soutěž na rekonstrukci dětského hřiště Koníček ve Stromovce
Foto: Piráti.cz
Popisek: Jana Komrsková

Hlavním důvodem rekonstrukce je zastaralost současných herních prvků hřiště, které již nevyhovuji´ aktuálním bezpečnostním požadavkům a vyžadují rozsáhlejší zásah včetně obnovy dopadových ploch. Děti se mohou těšit na lanovou herní sestavu (lezecký les), nové pískoviště, různé typy houpaček, zemní trampolíny a skákací desky.

„Stromovka je bezesporu jedním z nejoblíbenějších míst, kam Pražané chodí odpočívat, její potenciál je obrovský. Opravami hřišť chceme navázat na nemalé investice, které zde již proběhly, a nabídnout dětem moderní hřiště dle všech standardů, a ještě více je motivovat k pohybu v přírodě,“ říká náměstkyně primátora pro životní prostředí a klimatický plán Jana Komrsková.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Součástí revitalizace dětského hřiště, které se nachází nedaleko Šlechtovy restaurace, je i obnova zpevněných povrchu° a doplnění mobiliáře o lavice a odpadkové koše. Sochy zvířat od akademické sochařky Alexandry Koláčkové zůstanou ponechány v nezměněné podobě.

Rekonstruovat se budou i přilehlá historická schodiště kolem Mecserovy cesty a přístupové mlatové a dlážděné cesty v návaznosti na již revitalizované části parku Stromovka. „Opravy se uskuteční s maximálním ohledem a respektováním zeleně tak, aby kořeny stromů nebyly narušeny a aby byl proveden odborný arboristický posudek kořenů a jejich následné ošetření,“ doplňuje Jana Komrsková.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 24 006 460 Kč s DPH. Projekt je součástí již schválené Revitalizace Královské obory. O výběru dodavatele bude rozhodnuto v druhé polovině listopadu po posouzení nejvýhodnějšího poměru nabídkové ceny, termínu zhotovení a ekologicko-emisního kritéria. Zrekonstruované hřiště Koníček by se pro veřejnost mělo otevřít v červnu 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL