Konečná (KSČM): Čekají nás smutné Vánoce?

19.11.2013 10:16

Občané Moravskoslezského kraje se dozvěděli další špatnou zprávu. Po stále nevyjasněné situaci na dole Paskov a v celé skupině OKD oznámila ostravská ocelářská firma Evraz Vítkovice Steel, že se již poněkolikáté v tomto roce chystá dočasně uzavřít některé ze svých provozů.

Konečná (KSČM): Čekají nás smutné Vánoce?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Před Vánocemi další negativní informace pro zaměstnance těchto podniků a pro řadu dalších občanů, kteří pracují v provozech úzce spjatých s výrobou v Evrazu. Z 1100 současných zaměstnanců by mělo zůstat na blíže neurčenou dobu v provozu jen 150 lidí.

Byla bych ráda, kdyby někteří vlastníci začali konečně své sliby v Moravskoslezském kraji plnit. V roce 2005, kdy byla poslední česká huť privatizována firmou Evraz, dle veřejných zdrojů slíbila, že kromě zaplacení vítězné částky nainvestuje další 2,5 miliardy do rozvoje podniku a 800 milionů do rozvoje regionu. Kdeže loňské sněhy jsou, ale hlavně kdo je kdy kontroloval a jejich plnění vymáhal? KSČM dlouhodobě upozorňuje na to, že o řadě privatizačních závazků občané nevědí, a ani ty, o kterých vědí, nejsou ze strany státu jakkoliv vymáhané. Nechci se vracet zpět do roku 2004 či 2005, ale možná by stálo za to, aby si sociální demokracie, která v uvedených letech vládla, a nyní se chystá vládnout znovu, konečně udělala pořádek ve smlouvách, které uzavřela. Možná v nich najdeme mnoho volných prostředků, které bude možné investovat do rozvoje a tvorby pracovních míst v Moravskoslezském kraji nebo alespoň prostředky, které by při útlumu provozu mohly lidem pomoci řešit jejich sociální situaci.

Ing. Kateřina Konečná, KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…