Konečná (KSČM): Na Prague Pride bez předsudků nejen proti homosexuálům

15.08.2014 10:58

O víkendu vrcholí festival Prague Pride. Počtvrté se v Praze scházejí nejen homosexuálové, ale také lidé, jimž na srdci leží lidská práva. Ačkoliv se festival zřejmě stále více stává komerční záležitostí, dobrým kšeftem i pro firmy, kterým jsou mimo byznys lidská práva celkem ukradena, opět se neubráním vzpomínkám. Vzpomínkám na někdejší sněmovní zápasení o registrované partnerství.

Konečná (KSČM): Na Prague Pride bez předsudků nejen proti homosexuálům
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Potýkali jsme se s aktivním odporem konzervativnějších poslanců, a to především z pravé části politického spektra. Od lidovců mě to samozřejmě nepřekvapovalo. Zákon ale nakonec prošel. Od počátku roku 2006 jsou čeští homosexuálové blíž tomu, aby se mohli cítit plnohodnotnou součástí společnosti. S většinou kolegů z KSČM jsme to považovali za velký úspěch v boji s předsudky. Do letošního srpna tuto možnost využilo 1 812 dvojic gayů a leseb.

Letos ale mnohé z nás, kteří jsme se na protlačení registrovaného partnerství v Poslanecké sněmovně podíleli, překvapil malý pohlavek od pořadatelů Prague Pride. Ti údajně vyzvali politiky, vyjma například KSČM, k podpoře. Třeba to je ale jen dezinterpretace jejich vystoupení a tato část aktivních homosexuálů se nerozhodla vymazat část své novodobé historie.

Třeba neignorují poslance KSČM, kteří před lety znovu a znovu registrované partnerství spolunavrhovali a prosazovali. Na tom nakonec nezáleží. Lidská práva nevisí na dobré paměti pořadatelů Prague Pride. I dnešní pochod by měl být ve znamení boje proti předsudkům. Proti předsudkům vůči menšinám, ale i těm, kteří za jejich práva bojují.
 
Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…