Konečná (KSČM): Sliby ČSSD aneb slibem nezarmoutíš

22.05.2014 14:31

Když se podíváme na postoje předních sociálních demokratů k vývoji na Ukrajině, nemůžeme z toho být moudří.

Konečná (KSČM): Sliby ČSSD aneb slibem nezarmoutíš
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Na jedné straně Lubomír Zaorálek hájící postup Evropské unie a kritizující Rusko (postup Ruska je plíživou okupací Ukrajiny), na druhé straně lídr kandidátky Jan Keller kritizující novou ukrajinskou vládu a Evropskou unii a korunu tomu nasazuje spolukandidát Jana Kellera na kandidátce do Evropského parlamentu Libor Rouček, který v Evropském parlamentu řeší postoje k Ukrajině, zuřivě hájí postoje představitelů Evropské unie a nechápající, že to byla právě Evropská unie, která způsobila tento nešťastný vývoj na Ukrajině (např. blog Libora Roučka: „Obviňovat EU z toho, že svými pobídkami vůči Ukrajině vyprovokovala ruského medvěda, je naprosto absurdní.“). A navíc vystupuje proti federalizaci Ukrajiny, která možná dává ještě šanci na to, aby se země udržela pohromadě (blog L. Roučka: „Rusko se snaží vnutit Ukrajině federální uspořádání.“). Možná to někdo může chápat jako zajímavou různorodost názorů a svobodu postojů, ale jaký potom bude opravdový postoj ČSSD, až se bude projednávat postoj Evropského parlamentu k ukrajinské krizi? Mám tušení, že to bude jako v jiných vyjádřeních ČSSD, kdy občanům před volbami maže med levicové politiky kolem pusy, aby se po volbách v Evropském parlamentu spojila s pravicovou Evropskou lidovou stranou. Takže je to zmatek politiky, svoboda postojů, nebo prostě vypočítavost?

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.