Konvalinka (ANO): Jako dítě jsem na letní tábory nejezdil, o to více mne jejich atmosféra uchvacuje

21.07.2019 10:44

V průběhu dvou dnů jsme měli možnost navštívit dva letní tábory pořádané v blízkosti našeho města.

Konvalinka (ANO): Jako dítě jsem na letní tábory nejezdil, o to více mne jejich atmosféra uchvacuje
Foto: MÚ Příbram
Popisek: Jan Konvalinka, starosta Příbrami


Ve čtvrtek 18. července starosta Jan Konvalinka zavítal do obce Jablonná, kam ho pozvali příbramští sokolové. Tábor v této lokalitě pořádají již dvě desetiletí a jezdí na něj pravidelně nejen členové Sokola Příbram. V letošním roce se tábora účastní osmdesát dětí ve věku od 6 do 15 let.

„Tábor je super, hrajeme hry, připravuje se tematický program, děláme táborák a užili jsme si parádní noční bojovku,“ přiblížil průběh tábora čtrnáctiletý Erik. Jak děti uvádějí, jsou zde i neoblíbené činnosti, mezi které patří bezpochyby uklízení před bodováním.

Páteční cesta vedení města, tentokrát v doprovodu člena zahraniční komise města Michala Gerčáka, vedla k obci Obory, kde svůj tábor pořádají příbramští skauti. Tohoto tábora se navíc účastní pětatřicet skautů z partnerského města Hoorn. Jak nám příbramští i holandští skauti potvrdili, jde o akci, při které mají možnost poznat jinou kulturu, a navíc jde i o skvělou příležitost ke zdokonalování jazykových schopností.

„Jako dítě jsem na letní tábory nejezdil, o to více mne jejich atmosféra uchvacuje. Ve dvou dnech jsme navštívili sokolský a skautský tábor. Každý byl malinko jiný, ale společným jmenovatelem byly nadšené děti a pohodoví vedoucí. Skvělé bylo vidět mladou generaci potýkat se s absencí běžných vymožeností moderní doby – bez elektřiny, bez wifi, v poměrně polních podmínkách. Skauti tentokráte pozvali své druhy z partnerského nizozemského města Hoorn. Ti nejsou úplně zvyklí na podobný styl táboření, nicméně po týdenním pobytu vypadali spokojeně. Sokolové i skauti si umí léto užít se vším všudy, jsem opravdu rád, že tradice letního táboření má své následovníky,“ uvedl s nadšením po návštěvě tábořišť starosta města Jan Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…