Kopal (Trikolóra): Vandalismus útočící na státní pilíře

10.09.2020 5:29

Útoky na prezidenta Edvarda Beneše je nutné odmítnou jako nebezpečný útok směřující na státní integritu a suverenitu České republiky.

Kopal (Trikolóra): Vandalismus útočící na státní pilíře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeden z kandidátů za Trikolóru v krajských volbách Jan Kopal

Druhý československý prezident se své dějinné role otloukánka nemůže zbavit ani po smrti. Už v období I. republiky to často schytával za nekritizovatelného prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Benešova socha na pražském Loretánském náměstí byla před pár dny zhanobena neznámými vandaly a popsána slovy RASISTA a MASOVÝ VRAH.

Doktor Edvard Beneš proslul jako významný politik a státník, který byl vším možným, jen ne rasistou a masovým vrahem. Rozhodně nebyl otrokářem, ba ani plantážníkem. S jeho jménem se pojí vznik Republiky československé, obnova Československa v předmnichovských hranicích (vyjma Podkarpatské Rusi), ale též retribuce a spravedlivý odsun sudetských Němců (netýkal se antifašistů a dalších kategorií).

V roce 2004 byl přijat zákon o zásluhách Edvarda Beneše (zákon č. 292/2004 Sb.). Lidově se této právní normě říká Lex Beneš. Dostalo se mu stejných výsad jako předtím TGM. Přesto tím není dotčeno právo historiků na hodnocení role prezidenta Beneše v klíčových letech 1938 a 1948 s případná kritika jeho politických rozhodnutí.

Tendence útoků na prezidenta Beneše se nesou plně v intencích snah o relativizaci a přepisování výsledků II. světové války. Z těchto důvodů musíme jakékoliv útoky na Beneše (i jeho sochy) odmítnout, neboť vedou k podrývání státní svrchovanosti a integrity celé České republiky.

Mgr. Bc. Jan Kopal

  • Trikolora
  • Člen KR Trikolóry v Libereckém kraji,předseda spolku Kokonín
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Bc. Jan Kopal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…