Korytář (ZpL): Jsem proti odvolání Prymuly

23.10.2020 13:05

Komentář na facebookovém profilu k aktuálnímu dění kolem Romana Prymuly a Jaroslava Faltýnka.

Korytář (ZpL): Jsem proti odvolání Prymuly
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

To je vážně katastrofa, ale přesně opačně, než říká Babiš. Jsem proti odvolání Prymuly. Jednoznačně!?

Odvolat Prymulu jen za to, že si dal kafe v zavřené restauraci, kde byl s Faltýnkem a ředitelem ostravské nemocnice, nikoho neohrozil a ještě slíbit nového ministra do pondělí je populismus nejhrubšího zrna. Uprostřed bitvy nelze měnit generála jen za to, že měl románek s šéfovou manželkou, ale pouze za to, pokud nezvládá situaci a hrozí katastrofa na bitevním poli. Pak ano, ale o to v tomto případě nejde.

Dělání politiky s využitím emocí může být chvíli efektivní, ale dlouhodobě škodlivé. Odvolání Prymuly není nic jiného. Dělat ministra zdravotnictví v této době je tak extrémně náročná a stresující pozice, že Prymulovo kafe chápu a kdybych byl Babiš, spíš bych se snažil situaci uklidnit a soustředit se na skutečné problémy.

Kolik času navíc ztratíme, než se nový ministr zdravotnictví zorientuje v sitauci? Za mně na to nemá ani den.

Prymulovo kafe není žádný skutečný ani reálný problém, nikoho neohrozil a to, že se potřeboval s Faltýnkem a tím ředitelem nemocnice někde v klidu sejít a probrat některé věci, jako bývalý politik zcela chápu. Je to normální a k politice to patří.
A neberu ani to, že jde o princip - na to jsou jiné kauzy a jiné časy, kdy se s tím dá pracovat. Chtít odvolat Prymulu za kafe v tuto chvíli je neodpovědné jak od opozice, tak od premiéra. Je to hysterická reakce a ty nikdy nic dobrého nepřinášely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.