Korytář (ZpL): Primátor otevřel Pandořinu skříňku možného vracení dotací

11.06.2020 6:28

Změna, ODS a LOL chtějí svolat mimořádné zastupitelstvo. Kvůli družstevníkům.

Korytář (ZpL): Primátor otevřel Pandořinu skříňku možného vracení dotací
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Zastupitelé z několika libereckých stran se shodli, že je v otázce přístupu vedení města k místním bytovým družstvům třeba svolat mimořádné zastupitelstvo. Změna pro Liberec, ODS, LOL - Liberec otevřený Lidem a dva zastupitelé za ANO spojili své síly a sehnali dostatečný počet podpisů (14), aby se mimořádné zastupitelstvo mohlo konat. Dnes také tuto žádost předali na radnici. Ke svolání výjimečného zasedání zastupitelstva bylo ze zákona třeba sehnat 13 podpisů (1/3 z celkem 39 zastupitelů).

Na mimořádném zastupitelstvu, které by se mělo podle návrhu zastupitelů konat 17. června od 17 hodin, se má jako hlavní bod řešit převod bytů, které byly vybudovány s pomocí dotací, na družstevníky, a to podle původně uzavřených podmínek.

Jan Korytář říká: „Primátor Zámečník nejen, že svým postupem vzbudil ve stovkách Liberečanů zbytečné obavy o naplnění smluv, ale jejich zpochybňováním navíc otevřel Pandořinu skříňku možného vracení dotací právě na výstavbu těchto bytů ve stovkách milionů korun. Zpochybňování uzavřených smluv městu nic dobrého nepřinese“.

Změna se v této záležitosti dokázala domluvit na společném postupu i s ODS, která přístup vedení města v této věci také kritizuje.

Jaromír Baxa z LOL dodává: „Mimořádné zastupitelstvo podporujeme, problém není možné dál odkládat.“

Rozhodnutí o svolání mimořádného zastupitelstva je nyní na primátorovi, který ho ze zákona musí svolat do 21 dnů. Termín 17. 6. byl zvolen s ohledem na termín řádného zastupitelstva o týden později a poté začínající prázdniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…