Koskuba (ČSSD): Interpelace na ministra obchodu a průmyslu

04.02.2016 13:35

Interpelace na ministra obchodu a průmyslu ve věci „Energetického zákona“ - jističe

Koskuba (ČSSD):  Interpelace na ministra obchodu a průmyslu
Foto: Archiv JK
Popisek: Primář a bývalý poslanec Jiří Koskuba

Není zase tak dlouhá doba od chvíle, když byl ve sněmovně po poměrně bouřlivé debatě a záplavě pozměňovacích návrhů těsnou většinou jednoho hlasu (a vypnutí významného opozičního kritika) přijat tzv. „Energetický zákon“. V poněkud nepřehledné diskuzi jste nás opakovaně mj. ujišťoval, že rozhodně nepovede ke zvýšení plateb za elektrickou energii.

Bohužel, v posledních dnech opakované informace v médiích hovoří o naprostém opaku. Údajná závislost na jističi se podle těchto informací ukazuje jako velmi stěžejní. Přitom jistě právě jako Jihočech víte, kolik nejen venkovských usedlostí, ale i chalup a starších nemovitostí je historicky vybaveno jističi pro tzv. motorový proud. A nejen jako sociální demokrat jistě uznáte, že výměna podobného jističe není ani snadná, natož pak levná. To zcela pomíjím, že by si toto v mnoha případech měli nejen zajistit, ale hlavně zaplatit i naši senioři! Tolik totiž ani za zrušené zdravotnické poplatky neušetří.

Informací ze strany MOP je minimum

Samozřejmě jako laik nevím, co je pravda a co důsledek nesporné války Vašeho ministerstva s ERÚ. Natož kdo a proč ji vyvolal. O to více mne překvapuje, že slyším a čtu toliko paní šéfovou ERÚ. Zato informací ze strany MOP i Vaší je minimum. Omlouvám se, ale považuji to za velkou chybu. Věcnou a zvláště před krajskými volbami i politickou.

Uvítám Vaši stručnou informaci, kde je pravda. Zda na tento z mého pohledu stále sporný zákon lidé, oproti Vašemu slibu, nedoplatí. Přiznávám, že na věci mám osobní zájem. Ale právě pro tyto nejasnosti jsem pro zákon nehlasoval. Za což jsem poté od jednotlivců ve vedení mateřské krajské organizace ČSSD sklidil až nenávistnou kritiku. Právem?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…