Kottek (KČ): Restaurace monarchie

26.03.2016 11:45

Při svých setkáních s přáteli i spolupracovníky se často setkávám s dotazem, co jako se má zase obnovovat ta monarchie a proč se to má zase rozdat. Na vysvětlenou jsem vytvořil tento článek.

Kottek (KČ): Restaurace monarchie
Foto: Koruna Česká
Popisek: Koruna Česká

V historii české státnosti pokládáme za jeden z klíčových letopočtů rok 888. Jedná se o dobu smrti prvního z rodu Přemyslovců, předáka Čechů, knížete Bořivoje. Na internetu je jistě celá řada informací jak k tomuto knížeti. tak Přemyslovcům, tak šlechtě jako principu moci. Snažím se jen poukázat na to, že v monarchii náš národ žije přes tisíc let a za tu dobu se přihodila pěkná várka událostí, která Čechy formovala a formuje až do dnešních dnů.  Obnovou monarchie Koruna Česká nemíní návrat do minulosti či snad přímo do "doby temna", jak o ní píše Alois Jirásek. Vychází z předpokladu, že princip apolitické svrchované moci je pro stát a národní stát zvláště jediným možným, budeme li trvat na příležitosti rozvíjet se ve svobodném prostředí. V devíti členských zemích E.U. monarchie, ať už konstituční či parlamerntní fungují, a jedná se veskrze o ty státy, které tvoří v porovnání s ostatními ekonomickou špičku. Nebudeme si nalhávat, že stát není ekonomický útvar.

Katastrofu, jíž lze označit majetkovou diskontinuitu, která se Českem, Moravou a Slezskem jako červená nit (pomněme jen zabavování majetku a konfiskace v letech 1938, 1948) můžeme odčinit jen jen napravením historických křivd. Panovník  a jeho rodina je element, který má ke svému lidu blíže než kdokoli z volených politckých stran. Nevěřme všemu co se píše, naučme se opět chodit opět do knihovny a ověřovat si informace z vícero zdrojů a nebojme se. České korunovační klenoty snad nejsou ve své komoře uklizeny navěky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…