Kotzian (ODS): Strana zelených znovu plete veřejnost

07.07.2014 13:11

Brněnští představitelé Strany zelených znovu účelově manipulují s informacemi o problému přestavby železničního uzlu.

Kotzian (ODS): Strana zelených znovu plete veřejnost
Foto: ČT
Popisek: Robert Kotzian, 1. náměstek primátora města Brna

Na jedné straně prohlašují, že podporují variantu přestavby železničního uzlu s nádražím pod Petrovem. Na druhé straně však podporují konání případného referenda, jehož organizátoři se opakovaně otevřeně vyslovili proti oběma variantám. Tento zásadní rozpor je doložen tiskovou zprávou ze dne 2. 7. 2014, která je k dispozici zde: http://www.nadraziureky.cz/aktuality/24/

"Představitelé Strany zelených podporují referendum, aby si získali pozornost před komunálními volbami. Znovu potvrdili, že jsou proto ochotni mást veřejnost vědomě rozporuplnými vyjádřeními," řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian. Dodává: "Nelze podporovat konání referenda a současně tvrdit, že potřebujeme variantu Pod Petrovem."

Druhá otázka předkládaná organizátory referenda navíc požaduje určení nejlepšího řešení modernizace prostřednictvím soustavy otevřených návrhových soutěží. To znamená hledání zcela nového řešení od začátku, a tedy popření obou variant rozpracovaných v rámci studie Dopracování variant řešení železničního uzlu Brno (viz tisková zpráva ze dne 30. 6. 2014: http://www.nadraziureky.cz/aktuality/23/).

"Tvrdí-li někdo, že existuje řešení systémově odlišné od variant Řeka a Petrov, které je současně realistické, nemluví pravdu," doplnil Robert Kotzian.

Nyní dokončená studie brněnského železničního uzlu potvrdila realizovatelnost dvou variant, Řeka a Petrov. Stát v procesu, jehož nestrannost a nezávislost uznává město Brno i Občanská koalice Nádraží v centru, rozhodne o variantě k realizaci v příštím roce.

Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

  • BPP
  • Předseda hnutí Brno+
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Robert Kotzian - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…