Koudelka (ČSSD): Podávám trestní oznámení na primátora města Brna a ředitele Národního divadla Brno

29.05.2018 11:36

Dne 28. 5. 2018 bylo podáno advokátem Zdeňkem Koudelkou trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku v souvislosti s hrou Naše násilí a vaše násilí.

Koudelka (ČSSD): Podávám trestní oznámení na primátora města Brna a ředitele Národního divadla Brno
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Hra byla uvedena 26. 5. 2018 v divadle Husa na provázku v rámci festivalu Divadelní svět Brno. Oznámení se podává na ředitele festivalu Martina Glasera a primátora města Brna Petra Vokřála. Při uvedení hry byla státní vlajka vytažena herečkou z vaginy nebo tento akt byl předstírán. Vlajka je státním symbolem, přičemž hrubé znevážení státního symbolu je přestupkem podle § 13 odst. 1 písm. a) zákona č. 352/2001 Sb., o užívání státních symbolů. Pokud veřejné vytažení z vaginy nebo řitního otvoru není znevážením státní vlajky, co už by tímto zákonem postihovaným jednáním mělo být?

Z veřejných peněz nelze financovat protiprávní jednání, ať jde o trestný čin či přestupek. I když znevážení státního symbolu není trestným činem, ale přestupkem, použití veřejných peněz na spáchání přestupku je porušením povinností při správě cizího majetku, což je trestný čin. Použití veřejného majetku na protiprávní jednání je samo o sobě protiprávní.

Hra byla financována z rozpočtu města Brna a dotace Ministerstva kultury. O užití veřejných peněz na hrubé znevážení státního symbolu spolurozhodoval ředitel festivalu Divadelní svět Brno a Národního divadla v Brně Martin Glaser a primátor města Brna Petr Vokřál. Tyto osoby jsou odpovědné za užití veřejných prostředků na znevážení státního symbolu.

Ve věci bylo 29. 5. 2018 podáno i oznámení o přestupku hrubého znevážení státního symbolu na Úřad městské části Brno-střed.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…