Koudelka (ČSSD): Směšný Dienstbier

30.04.2018 4:33

Sociální demokracie rozhoduje, zda vládnout s Andrejem Babišem. Jsou argumenty pro i proti. Rozhodování doprovází směšnost některých sociálně demokratických politiků, kteří dříve seděli ve vládě s Babišem, a nyní před společnou vládou varují.

Koudelka (ČSSD): Směšný Dienstbier
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Příkladem pokrytecké směšnosti je Jiří Dienstbier, jenž byl původně protěžován Davidem Rathem a který byl podporovatelem koalice s hnutím ANO v Sobotkově vládě 2013. Jako ministr bez portfeje - tedy ministr bez rezortu - seděl v této vládě s Andrejem Babišem 2014-16. Ministři bez portfeje jsou ve vládě zbyteční a zatěžují svým platem výdaje státu. Proto je premiéři, kteří myslí na úspornost svého vládnutí, do vlád nechtějí. V případě Dienstbiera se mu Bohuslav Sobotka za státní peníze odvděčil za vnitrostranickou podporu v krizi po Sobotkově volebním neúspěchu 2013. Takové jednání hodnotím jako politickou korupci.

Když měl Dienstbier vládní koryto, koalici s Babišem podporoval. Když mu není nabízeno koryto, je proti Babišovi. Zřejmě si myslí, že lidé uvěří, že když byl Dienstbier s Babišem ve vládě, šlo o jiného Babiše, asi nějakého lidskoprávního Babiše. Ale jde o stejného Babiše. Tato politika je nedůvěryhodná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…