Koudelka (Trikolóra): Poslanec Volný zadržen protiústavně

07.03.2021 18:50

V neděli 7. 3. 2021 byl v Praze na Václavském náměstí po demonstraci zadržen policií poslanec Lubomír Volný, protože neměl roušku.

Koudelka (Trikolóra): Poslanec Volný zadržen protiústavně
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Lidé na demonstraci nenošením roušky vyjadřují odpor ke covidovým zákazům, příkazům a omezením, které stanovila vláda či Ministerstvo zdravotnictví. Poslanec Volný tím projevuje politický názor.

Zadržet poslance lze jen, byl-li dopaden při spáchání trestného činu nebo bezprostředně poté, což stanoví čl. 27 odst. 5 Ústavy. Jelikož nenošení roušky je jen přestupek, je zadržení poslance Volného protiústavní. I Ústava byla zarouškována.

Boj proti porušování práva v jednotlivých případech je bojem za všechny, kteří se nechtějí zítra probudit v totalitním státě. I zde platí výrok Martina Niemöllera o vzrůstu moci nacistického státu: “Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem; nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem; nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem; nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mě mohl zastat.“.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…