Kouřil (ANO): Realitní kancelář Ria vyúčtovala městu miliony

02.02.2015 8:32

Neuvěřitelné, ale skutečné. Čtěte dále, jak z pokladny města odtekly miliony korun.

Kouřil (ANO): Realitní kancelář Ria vyúčtovala městu miliony
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Na prosincovém zasedání Zastupitelstva města Jablonec nad Nisou konaném dne 15. 12. 2014 byl předložen materiál nazvaný Hodnocení rozpočtu za III. čtvrtletí 2014. Jde o několik desítek stran s přehledem příjmů a výdajů po jednotlivých položkách. Na straně č. 43 pod položkou 3612 – Bytové hospodářství přímo září údaj, že město vyplatilo 5.5 mil. na odměnách realitním kancelářím a za geometrické plány. Dna základě našich dotazů jsme získali Mandátní smlouvu č. 13-2000-OF/OMP, její dodatky a všechny prémiové řády. Aniž bychom chtěli činit předčasné závěry, již na základě těchto podkladů je zřejmé, že pro společnost RIA (Realitní kancelář RIA Reality, a.s.) je spolupráce s městem opravdový „zlatý důl.“ V rámci interpelací jsme na lednovém ZM položili celou řadu dotazů ke čtrnáctileté spolupráci města Jablonec nad Nisou a realitní kanceláře, která, jak se zdá, vyhovovala všem, kteří během uvedených let stáli v čele radnice. Máme mnoho důvodů se domnívat, že město díky této smlouvě utratilo obrovské prostředky a jsme zvědavi, jak současné vedení města odpoví na dotazy, které jsme na toto téma položili. Nabízíme Vám je v plném znění:

1)      Od roku 2000 zajišťuje prodej většiny bytových domů a bytů města společnost RIA, domníváte se, že je tato praxe v souladu se zák. č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek;

2)      Je možné získat přehled bytových domů a bytů města, které prodala v období 2000-2014 společnost RIA?

3)      Je možné ke každému objektu, který v této době RIA prodala, uvést cenu a všechny odměny, které byly této firmě vyplaceny?

4)      Které nemovitosti MJN (a za jaké ceny) prodaly ve stejné době další realitní kanceláře?

5)      Kolik utržilo v období 2000-2014 MJN za nemovitosti, které prodalo bez účasti zprostředkovatele?

6)      Proč byla v roce 2013 a 2014 vypsána výběrová řízení  na prodej některých bytových domů, když jiné domy prodávala RIA bez výběrového řízení?

7)      Byla někdy v minulosti výše odměn a prémií vyplácených společnosti RIA  zpochybněna na jednání ZM, RM, ve výborech nebo komisích?

8)      Jak je možné, že byly odměny RIA proplaceny i přesto, že nárok na vyplacení odměny vzniká až po zpracování „Prohlášení vlastníka,“ když tento dokument nebyl vůbec vyhotoven?

Sledujte s námi tento případ. Uvítáme Vaše informace a podněty.

Milan Kouřil, Jan Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…