Kováčik (KSČM): Částečná bilance

07.11.2018 16:05

Rok se s rokem sešel a my můžeme bilancovat plusy a mínusy. Podařila se nám spousta věcí, ať už se jedná o prosazení zvýšení důchodů pro seniory, zaplacení prvních tří dnů nemocenské, prosazujeme zvýšení platů pro zaměstnance a také snížení doplatků na pomůcky pro hendikepované.

Kováčik (KSČM): Částečná bilance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Tím však naše práce rozhodně nekončí. Je třeba se zasadit o to, aby nerostné bohatství patřilo do rukou státu, aby voda nebyla zisková pouze pro zahraniční společnosti a na našem trhu její cena neustále stoupala. Trváme na zrušení vojenských misí, i té v Afghánistánu. Vojáci, kteří umírají v tomto nerovném boji, mají své rodiny a děti a je až k nevíře, že nikdo neumí pochopit, že lidský život je nenahraditelný. V Americe dnes otevřeně diskutují o stažení svých vojáků z Afghánistánu. Zasadili jsme se o otevření znovuvyšetření  privatizačních kauz. OKD je jen špičkou ledovce.

V době privatizace bylo rozkradeno a zničeno plno prosperujících firem. Lidé dnes pozvolna dospěli k názoru, že není vše zlato, co se třpytí. V obchodech pociťujeme plíživé zdražení, stoupají ceny energií, ani se nikdo neobtěžuje na toto občany upozornit. Česká republika je překrásnou zemí, kterou je třeba vést k prosperitě a snažit se o to, aby se zde občanům dobře žilo.

Nezaměstnanost jako celek se snížila, ale jsou oblasti, kde lidé o práci téměř nezavadí. Zvláště ti, kterým je kolem padesáti, jsou na tom velmi špatně. Lidé v tomto věku jen stěží nacházejí možnost rekvalifikace a tím i odpovídající práci. Stejný problém mají ženy s malými dětmi. Také ony nedokážou majitelům podniku vysvětlit, že jsou plnohodnotnou pracovní silou. Je třeba se zaměřit i na možnost dojezdu lidí do práce mimo jejich bydliště rozšířením veřejné dopravy.

V poslední době se zdražily hypotéky natolik, že lidé na ně nedosáhnou. Pro mladé je problém zajištění bytu neřešitelný. Státní výstavba je prakticky nulová. Dalším problémem, který máme před sebou, je zajištění dostupné kvalitní lékařské péče. Praktičtí lékaři na malých městech chybí. Pokud svou ordinaci vzhledem k věku zavřou, nemá je kdo nahradit.

Příští rok máme rozhodně hodně práce, naplnit volební program KSČM dokážeme jen s vaší pomocí.

Pavel Kováčik, předseda Poslaneckého klubu KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.