Kováčik (KSČM): Skryté nebezpečí

24.11.2016 4:33

Bezpečnostní složky varují. Zvláště teď, v předvánočním čase, je možné nebezpečí teroristických útoků.

Kováčik (KSČM): Skryté nebezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Bezpečnostní situace je zhoršena hlavně díky nekontrolovatelné vlně imigrantů. V Německu se pohybuje ohromné množství lidí, o kterých nemá stát téměř žádné informace. Další lidé o sobě informace poskytli, ale je otázkou, zda jsou pravdivé. Je možné, že tuto ohromnou vlnu utečenců mohou lehce zneužívat islámští extrémisté.

Když se rušila ochrana hranic, nikdo nečekal, že vnější hranice EU bude prakticky nechráněná. Jednou z hlavních příčin uprchlické krize je právě snaha Západu neustále se vměšovat do režimů na Blízkém východě. Donald Trump říká, že takovéto věci již nebude podporovat. Pokud svá slova dodrží, můžeme doufat ve zmírnění napětí. Řešení nelze nalézt bez odstranění příčin. Je nutné, abychom neumožňovali pocit, že Evropa je zaopatřovacím ústavem pro celý svět, jak to zpočátku dávala na odiv německá kancléřka.

V poslední době se u nás zvyšují výdaje na obranu. Měly by však jít především na to, aby naše armáda chránila naši republiku, naše občany, aby mohla působit i při mimořádných situacích, jako jsou například živelní pohromy, nikoli však, aby byla expedičním sborem v cizích státech a pomáhala prosazovat cizí zájmy. Je na místě, abychom apelovali na snížení napětí ve světě, omezení válečných ataků a tím snížili migraci běženců, mezi nimiž se opravdu mohou skrývat teroristé. Bezpečí našich občanů je hlavní prioritou, kterou je třeba zásadně dodržovat.

Ing. Pavel Kováčik
předseda poslaneckého klubu KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…