Kováčik (KSČM): Sociálně demokratická schizofrenie

17.08.2014 19:14

Politická schizofrenie v praxi – tak lze v kostce vystihnout působení Lubomíra Zaorálka na postu ministra zahraničních věcí ČR. V případě vzájemných evropsko-ruských sankcí dosahuje třeštění sociální demokracie vrcholu.

Kováčik (KSČM): Sociálně demokratická schizofrenie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Pan ministr Zaorálek přebral rétorické figury našeho pana prezidenta a dlouhodobě a intenzivně se tluče v prsa, jak zajistí našim firmám odbytiště na světových trzích, mimo EU. Politická diplomacie podle pana ministra přestalo být na zamini sprosté slovo a je jednou z jeho priorit. Celkově je pro ČSSD jedním z primárních řešení ekonomické krize v ČR snaha oživit naši ekonomiku zakázkami z nových trhů…

A úplně paralelně, bez jediné vrásky zahanbení, sociální demokracie ústy svého ministra zahraničí podporuje krok za krokem se stupňující tlak na ekonomickou válku mezi Západem a Ruskem, zahrnující rovněž zhoršení vztahů se státy BRICS!

Je nutné dodávat něco dalšího? Pro kohokoli jen trochu vzdělaného a rozumného určitě ne.

Ať už je pravda, co se ukrajinské krize týče, na kterékoli straně – ekonomická válka mezi východem a Západem může za této konstelace poškodit výrazným způsobem v první řadě pouze východní Evropu. Lze říci, že východoevropané na tom budou daleko nejhůř ze všech.

Východoevropské státy se navzájem ekonomický napůl uškrtí tsunami dumpingových cen za kvalitativně nepřijatelné zboží a ještě přijdou jednou pro vždy o všechny ruské trhy, které ničím nenahradí – na rozdíl od například starých členů EU, kteří kompenzují výpadky v jednom ekonomickém odvětví zintenzivněním ekonomické aktivity v jiných odvětvích. A ztráty v poškozených odvětvích si nechají zaplatit z unijního rozpočtu.

Zejména nyní se projeví hanebně špatně vyjednané přístupové podmínky, za kterých přijala Česká republika členství v EU. KSČM upozorňovala už od roku 2002, jak slabá je hospodářská pozice ČR v tomto směru. Nyní se už tak zásadně nevýhodné postavení ČR zřejmě v delší perspektivě změní v zoufalou situaci, zejména pro české producenty potravin.

Tudíž by z úst představitelů východoevropských zemí, ale zejména České republiky, měla znít nejdříve zdrženlivost a později zdrcující kritika vůči jestřábím stanoviskům Bruselu. A o čem mluví pan ministr Zaorálek? Zaveďme sankce! A pokud válečné štvaní Západu odskáčeme, zaplaťme to z našich daní, plaťme skomírajícím podnikům jejich ztráty, které jsme sami zařídili! Říká se tomu kurzarbeit a je to báječný německý model…

Považuji za povinnost státu nahradit minimálně českým zemědělcům ztráty za tuto sebevražednou politiku. Oceňuji, že některé regiony se snaží pomoci zemědělcům tím, že jimi zřizované instituce využijí jejich produkci. Nicméně snad ještě o to ostřeji vyniká absurdní schizofrennost politiky české sociální demokracie.

Pavel Kováčik, Předseda Poslaneckého klubu KSČM v PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…