Král (Národní socialisté): Restart strany se zdařil a proto jdeme do voleb

08.07.2017 13:06

Již před III. sjezdem naší strany, který se uskutečnil 1. dubna 2017 v Teplicích, jsme zaznamenali signály o tom, že by nám vypuštění LEV21 z názvu strany mohlo pomoci.

Král (Národní socialisté): Restart strany se zdařil a proto jdeme do voleb
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Do strany se vrátili někteří bývalí funkcionáři, kteří z ní odešli za éry Jiřího Paroubka a jiní naznačovali, že pouze čekají, zda ke změně názvu a k plnému přihlášení se k nár.soc. tradicím skutečně dojde. Byli jsme příjemně překvapeni oživením, které po sjezdu nastalo. Zatímco před sjezdem přicházeli noví členové spíše sporadicky, po sjezdu máme již 20 nových členů. Jiní, kteří byli dosud pasivní, se aktivizovali.

Strana začala také získávat koaliční potenciál. S nabídkou zúčastnit se společně voleb do Poslanecké sněmovny v říjnu tohoto roku pod hlavičkou volebního uskupení „Rozumní“ přišel jeho předseda Petr Hannig. Předsednictvo ÚR tuto nabídku pečlivě zvažovalo, avšak nakonec se rozhodlo za ni zdvořile poděkovat a neakceptovat ji. Další podobnou či dokonce lepší nabídku nám předložila Dělnická strana sociální spravedlnosti v návaznosti na zkušenosti se společnou kandidátkou do krajského zastupitelstva Ústeckého kraje. I tuto nabídku jsme podrobně zvažovali, nakonec však Ústřední rada 3. června 2017 došla k závěru, že nejvhodnější bude, když budeme ve volbách do Poslanecké sněmovny kandidovat sami. Začala mobilizace aktivních členů, směřující k plnému naplnění kandidátek pokud možno ve všech krajích tak, abychom ve volbách dosáhli co nejlepšího celoplošného výsledku.

Velkou vzpruhou pak pro nás bylo mediální prohlášení slovenského podnikatele Pavola Krúpy, který podniká nejen na Slovensku, ale také v ČR, o tom, že ve volbách podpoří naši stranu: „Rozhodl jsem se pro podporu politické strany Národní socialisté. Sympatizuji s programem a postoji tohoto politického subjektu, který má zájem reálně pracovat na zájmu občanů a řešení společenských problémů a v těchto věcech intenzivně konat. Nicméně osobně kandidovat nebudu, jelikož se chci vyhýbat případnému střetu zájmů.“ P. Krúpa je zejména na Ostravsku znám svou angažovaností ve snaze o nápravu „zpackané“ privatizace OKD a jejích nájemních bytů do rukou Zdeňka Bakaly. Dodejme, že v zájmu osob poškozených při privatizaci OKD se také dne 26. 6. 2017 ústřední tajemník naší strany bratr Jaroslav Andres obrátil na Vrchní státní zastupitelství v Praze s žádostí o prošetření podezřelých skutečností týkající se prezentovaných faktů v materiálech pro privatizaci OKD.

Celkově můžeme konstatovat, že restart naší strany zahájený na jejím III. sjezdu se zdařil, a proto můžeme jít jako svébytná strana se zvednutým praporem do voleb Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Jaroslav Král, předseda NÁR.SOC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce