Krčál (ČSSD): Problémy rodin musí zajímat každého z nás

26.05.2019 16:29

Předseda komise Rady Kraje Vysočina pro sociální oblast a krajský předseda ČSSD Petr Krčál se v úterý 14. května zúčastnil Fóra rodinné politiky, jež se pod hlavičkou Ministerstva práce a sociálních věcí konalo v Brně.

Krčál (ČSSD): Problémy rodin musí zajímat každého z nás
Foto: ČT
Popisek: Petr Krčál

Předseda komise Rady Kraje Vysočina pro sociální oblast a krajský předseda ČSSD Petr Krčál se v úterý 14. května zúčastnil Fóra rodinné politiky, jež se pod hlavičkou Ministerstva práce a sociálních věcí konalo v Brně. Letošní ročník byl zaměřen na otázku budoucnosti rodiny a v jeho průběhu se uskutečnilo 5 diskuzních workshopů, na kterých se představilo téměř 70 osobností z oblasti rodinné a sociální politiky. Petr Krčál vystoupil v bloku pojmenovaný „Rodinná politika na krajích“ a ve svém příspěvku přiblížil všechny aktivity rodinné a seniorské politiky v Kraji Vysočina. Společně s kolegy z Jihomoravského, Zlínského a Pardubického kraje dále diskutovali o rozvoji rodinné politiky napříč všemi kraji v České republice. „Rodinná politika se v České republice musí vypořádávat s nízkou porodností, stárnutím populace, propadem životní úrovně spojeným se založením rodiny či změnou struktury rodin. Do práce se tak musí pustit nejen kraje, ale také města a obce a samozřejmě i stát,“ poznamenal Petr Krčál. Na fóru se zejména hovořilo o slaďování rodinného a profesního života, podpoře rodičů samoživitelů, o pomoci tzv. sendvičové generaci, důchodovém systému, neformální péči, nízké porodnosti, ale i o dostupném bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.