Krejza (ODS): Nepoučitelná justiční šlechta

07.01.2017 11:41

V posledních dnech minulého roku jsme měli možnost opět shlédnout bombastický zátah orgánů činných v trestním řízení týkající se Regionálního operačního programu Severozápad.

Krejza (ODS): Nepoučitelná justiční šlechta
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na celé věci mě zaráží jeden nezpochybnitelný fakt a tím je výše údajné škody. Ta je vyčíslena v rozměru, na který jsme zvyklí v astronomii. Onou údajnou škodou je mimo jiné i částka cca 330 miliónů Kč uhrazená na rekonstrukce zimního stadionu a gotického hradu v Litoměřicích, přičemž ani tendenční audit společnosti Deloitte nenašel žádné pochybení při zadání a realizaci těchto projektů. Oba jsou hojně využívány a oblíbeny. Fotografie přikládám. Zahrnout část nákladů (jejichž část byť menší neslo město) do výše škody je pro mě nepochopitelné a naprosto nesmyslné.

Druhý, již méně zřejmý fakt je to, že hodnotitelé projektů byli obviněni za to, že hodnotili projekty přesně dle Evropskou komisí a ministerstvem financí schválené metodiky, a to subjektivně. Na základě a pouze na základě těchto dvou faktů tvrdím, že postup justiční šlechty je tendenční a dost možná i nezákonný, jak již několikrát rozhodly následně soudy vyšší instance.

Obviňování lidí, omezování nakládání s osobním majetkem a jejich mediální likvidace a současné poškozování politických stran, kterých byli nebo jsou členy, a to vše bez dostatečných důkazů, poškozuje celou společnost a JE NEPŘIJATELNÉ.

Samozřejmě to neznamená, že viníci skutečných trestných činů nemají být trestáni. Naopak, rychle a přiměřeně.

Mgr. Karel Krejza
předseda regionálního sdružení
1. místostarosta města Litoměřice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…