Krkoška (ANO): Děláme maximum pro to, aby k nám turisté jezdili rádi

05.04.2017 5:35

Moravskoslezský kraj patří mezi organizace a společnosti, které odborníci na cestovní ruch považují za nejlepší a nejspolehlivější. Dokazuje to umístění v anketě TTG Travel Awards, kterou každoročně vyhlašují odborné noviny pro cestovní ruch.

Krkoška (ANO): Děláme maximum pro to, aby k nám turisté jezdili rádi
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jan Krkoška

V kategorii „Kraj nebo destinační management, který nejlépe spolupracuje se všemi subjekty cestovního ruchu“ této ankety pro rok 2016 získal Moravskoslezský kraj 3. místo za Jihočeským krajem a Prahou.

„Z umístění Moravskoslezského kraje mám velkou radost. Nestává se totiž často, že bychom se umístili hned za Jihočeským krajem a hlavním městem. Na druhou stranu ale děláme maximum pro to, aby k nám turisté a návštěvníci jezdili rádi, byli u nás spokojení a vraceli se k nám i se svými rodinami, přáteli a známými. Takže ocenění, řekl bych, je zasloužené,“ uvedl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Jan Krkoška.

Dodal, že rozvoj cestovního ruchu v regionu kraj výrazně podporuje i finančně. V březnu například krajští zastupitelé schválili pětimilionovou dotaci oblastním destinačním společnostem na rozvojové projekty.

„Do poloviny příštího roku spatří díky dotacím světlo světa několik nových informačně-propagačních tiskovin, mediálních kampaní i famtripů pro cestovní kanceláře, které prodávají zájezdy do Moravskoslezského kraje,“ upřesnil náměstek hejtmana Jan Krkoška s tím, že dotace pomohou destinačním managementům turistických oblastí Moravskoslezského kraje (Beskydy-Valašsko, Jeseníky-východ, Opavské Slezsko, Poodří - Moravské Kravařsko a Těšínské Slezsko) zdokonalit služby, aby se návštěvníci v regionu cítili co nejlépe a dostali maximum informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.