Krumer (SPO): Odstraňte slovo demokratická nebo lidová z názvu vašich stran

12.11.2017 8:37

Některé strany, které mají ve svých názvech demokratická, nebo lidová, dělají svých chováním po volbách pravý opak, než je obsaženo v jejich názvu. Jejich schizofrenie se ukazuje u parlamentu a vlády a v přístupu k volbám prezidenta.

Krumer (SPO): Odstraňte slovo demokratická nebo lidová z názvu vašich stran
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Některé strany, které mají ve svých názvech demokratická anebo lidová, dělají svým chováním po volbách pravý opak, než je obsaženo v jejich názvu. Nedivím se Kalouskovi, protože ten dělá jejich obsahu svými činy a obstrukcemi ostudu již dlouho. Nedivím se ani ČT, že se ho na všechno ptá a dává mu prostor, aby na nás často vykoukl z obrazovky, protože i ta hraje roli služebníka těchto názorů a již dávno se zpronevěřuje svému názvu veřejnoprávní.  Také ona by se měla zamyslet nad tím, proč ji občané musí povinně platit, anebo nad změnou svého názvu, a najít si jiného sponzora.

Vážení politici, myslíte si, že voliči vám dali hlas proto, aby se neustavila sněmovna a vláda? Myslíte si, že tím, jak občané volili a dali několikanásobný počet hlasů kandidátům ANO, než vašim malým stranám, že jsou voliči hlupáci, kteří vás nechápou? Opak je pravdou a vy nechápete voliče. Mají už dost vašich obstrukcí za účelem udržet si místa a svoje lobbisty, abyste mohli především ve svůj prospěch, dále rozebírat bohatství naší země a předávat naší suverenitu Bruselu. Před volbami jste slibovali, jak budete státoprávní, jak vám záleží na naší zemi a nyní, svým jednáním odhalujete vaše pravé zájmy. Nedělejte obstrukce tím, že chcete vítěze voleb z vlády odstranit. Jděte do vlády, anebo tam dejte svoje odborníky a dokažte tím, že je ve vašich stranách máte a že na těchto postech budou schopni plnit váš program. Ve vládě budete mít možnost, tak jak jste před volbami slibovali, se předvést a svoji kontrolní roli uplatnit.

Na jedné straně se oháníte demokracií a bojujete o to, abyste měli lukrativní místa ve sněmovně a jejích výborech s odůvodněním nezbytné kontroly vítěze voleb. Na druhé straně stejným dechem, ale ze zcela jiných důvodů, útočíte na prezidenta Zemana, který právě tuto kontrolní roli, kterou mu dali v přímé volbě voliči, vůči vám plní. A opět máte mohutnou podporu od ČT a zejména Moravce a dalších „moderátorů“ v pomlouvání a urážkách našeho přímo zvoleného prezidenta Zemana. Porušujete zásadu nestrannosti, propagujete a prosazujete i v ČT v předvolebním období na hrad svého Drahoše jenom proto, aby hrál podle vašich not, a tady vám nevadí, že kontrolní role opozice zmizí, pokud by byl, i když je to nepravděpodobné, náhodou zvolen. Zdůvodňujete to tím, že se nemá národ rozdělovat a sami národ svojí činností rozdělujete.

Názvu svoji strany nedělají ostudu Piráti. Podporují legalizaci marihuany, obsazování prázdných objektů jiných majitelů a jejich nezákonné využívání, zpochybňují právo duševního vlastnictví a tím zpochybňují platné zákony. Jejich nekompromisní požadavky na strany, které se dostaly do sněmovny, připomínají přepadení lodi piráty a nůž daný ke krku jejímu majiteli. Také si naivně si myslí, že v tom moři parlamentních stran jsou sami a ti nejdůležitější.

Strany po volbách opět onemocněly schizofrenií a chovají se tak, jako kdyby jim voliči ve volbách dali za úkol, aby nebyla ustavena většinová vláda, a na druhé straně tím vytvářejí možnost, aby Babiš vládl sám. Trochu se od tohoto přístupu liší akceptováním vítěze voleb SPD a KSČM a od stran s politikou destrukce parlamentu a vlády za to sklízejí kritiku a nálepku, že jsou nedemokratické.

Přesvědčivý vítěz voleb má právo ustavit vládu a vládnout. Ostatní strany, které se do parlamentu dostaly, mají sice v souladu s jejich povahou a konáním v minulosti tuto možnost komplikovat, ale na základě toho, co rozhodli voliči, a tím, jaké dědictví po jejich vládnutí po nich zůstalo, nemají morální právo vítězi voleb v tom bránit. Pokud ani to nepochopí, tak voliči jim to v příštích volbách, anebo možná ještě dříve, spočítají.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…