Krumer (SPOZ): Špatně mířená opatření proti šíření coronaviru

02.03.2021 13:21

Rok se upravují a zvyšují restrikce, mění se ministři zdravotnictví i PES a výkaznictví a opatření však nepřinášejí očekávané výsledky. Naopak se stav zhoršuje ale není to vinou občanů.

Krumer (SPOZ): Špatně mířená opatření proti šíření coronaviru
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Ministerstva zdravotnictví a vnitra dělají opatření proti coronaviru především restrikcemi proti našim lidem, ale problém je jinde a málo se řeší příčiny stavu. Taky se více mluví o coronaviru, než se léčí, nezajišťují se centrálně léky, které prokazatelně zlepšují stav nemocných, a od rána do večera v ČT a dalším mainstreamu slyšíme o nezbytnosti očkování. Očkovací látky jsou však špatně zajištěny, čeká se na EU, která prokazuje, že je i v tomto impotentní.

Politizuje se vakcína Sputnik, je neochota SÚKL i ministerstva zdravotnictví Sputnik certifikovat, a tím se ohrožuje naše zdraví. Příklad z očkování i testování bychom si měli vzít z Velké Británie nebo Slovenska a dalších třiceti zemí, kde se Sputnikem úspěšně a bez vedlejšího účinku očkuje a kde vakcíny zajišťují vlády a jejich příslušná ministerstva a nečekají na EU.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Opatření se už rok přitvrzují, mění se neustále PES a výkaznictví, testují a vykazují se jako nakažení i ti bez příznaku onemocnění. Situace se tak jeví ve výkaznictví stále horší, vyskytují se také nové i migrací dovezené mutace coronaviru a jiné nakažlivé nemoci a občané však, až na malé výjimky, za to nemohou. Chybou jsou špatně mířená opatření vlády.

Hlavní centrum nákaz jsou otevřené hranice, pendleři a deseti tisíce těch, kteří k nám přijíždějí za prací, nebo je sem jako levnou pracovní sílu dovážejí tak zvané "pracovní agentury" na práci v montovnách, skladech a fabrikách, které jsou převážně v německém vlastnictví a ty se starají především o svoje zisky. Také jsou zdrojem nákaz jejich ubytovny a byty rovněž v panelových domech, které jim agentury pronajímají a v nichž se také nedodržují základní hygienická a proti covidu přijatá pravidla včetně pravidel slušného soužití s dalšími obyvateli domu.

Dovážení zahraniční pracovníci jsou často ze zemí s nižšími hygienickými návyky a zvyklostmi, mají také nakažlivé nemoci, které byly u nás díky očkování a lékařské péči již dříve vymýceny. Často pendlují mezi naší republikou a svým domovem. Stačí se podívat na situaci do Tachova, dalších příhraničních center, nebo do Plzně, kde jsou fabriky, montovny a sklady a rovněž pro ně tyto pronajaté byty a ubytovny. Taky je v těchto místech nejvíc nákaz coronavirem.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice