Kubalčík (KONS): Kádry stále nepostradatelné?

22.04.2022 14:04 | Tisková zpráva

V otevřených zdrojích jsme zaznamenali úvahy o možném jmenování pana Vladimíra Dlouhého členem bankovní rady České národní banky a následně dokonce guvernérem ČNB.

Kubalčík (KONS): Kádry stále nepostradatelné?
Foto: web Konzervativní strany
Popisek: Logo Konzervativní strany

Konzervativní strana je přesvědčena, že více než 30 let od Listopadu 89 je v České republice již dostatečný počet odborně i lidsky vyzrálých kandidátů na to, aby na nejvyšší místa v institucích státu nemuseli být jmenováni bývalí členové Komunistické strany Československa.

V dané souvislosti pak připomínáme záměr pana Dlouhého, tehdejšího ministra, hlasovat ve vládě v r. 1996 proti diversifikaci energetických zdrojů ČR (a tedy pro prohloubení závislosti ČR na surovinách z Ruské Federace). Teprve pohrůžka odvoláním z vlády ze strany vedení Občanské demokratické aliance (ODA), jíž byl členem, jej tehdy přiměla v této strategické otázce, v těchto dnech obzvlášť palčivé, hlasovat pro zmíněnou diversifikaci (a tím také pro zmírnění závislosti ČR na Kremlu).

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.