Kubalčík (KONS): Nevydávejme nevinné na smrt

14.03.2018 15:03

Konzervativní strana připomíná svoji podporu pronásledovaným křesťanům, naposledy formou apelu na vládu České republiky, aby podpořila projekt Nadačního fondu Generace 21 na přesídlení několika desítek blízkovýchodních křesťanů do naší země z utečeneckého tábora v Iráckém Erbílu.

Kubalčík (KONS): Nevydávejme nevinné na smrt
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Konzervativní strana připomíná svoji podporu pronásledovaným křesťanům, naposledy formou apelu na vládu České republiky, aby podpořila projekt Nadačního fondu Generace 21 na přesídlení několika desítek blízkovýchodních křesťanů do naší země z utečeneckého tábora v Iráckém Erbílu. Nyní je nám z otevřených zdrojů známo, že několika desítkám čínských křesťanů, kteří v ČR požádali o azyl, jsou jejich žádosti zamítány.

Křesťané jsou v komunistické Číně pronásledováni nepochybně, soustavně a krutě, jak dosvědčuje např. také Česká biskupská konference*). Pokud snad někdo z těch, kteří požádali o azyl v České republice, doposud nijak postihován nebyl, po svém případném vydání do rukou čínských komunistů mu zcela jistě půjde o život.

Konzervativní strana se připojuje k „Otevřenému dopisu předsedům obou komor Parlamentu ČR ve věci azylu čínských křesťanů“**), jehož autory jsou Svatopluk Karásek, David Titěra, Alžběta Lněničková a Tomáš Cejpl, a vyzývá každého, zejména pak ty, kdo se odvolávají na křesťanské hodnoty a základy našeho společenství, aby se podle svých sil zasadili o to, aby tito čínští křesťané nebyli vydáni do rukou čínské komunistické moci.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

*) Viz https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/180309cinsti-krestane-v-cr-po-navratu-do-ciny-jim-hrozi-zatceni-i-muceni
**) Tento dopis lze nalézt zde: https://e-petice.cz/petitions/otevreny-dopis-predsedum-obou-komor-parlamentu-cr-ve-veci-azylu-cinskych-krestanu.html.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.