Kukla (ANO): Kraj zahájí stavbu obchvatu Salačovy Lhoty začátkem příštího roku

13.10.2019 8:39

Po dvanácti letech komplikovaných a náročných majetkoprávních příprav bude na jaře roku 2020 zahájena stavba obchvatu Salačovy Lhoty na Pelhřimovsku.

Kukla (ANO): Kraj zahájí stavbu obchvatu Salačovy Lhoty začátkem příštího roku
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Fakticky půjde o přeložku silnice II/128. Západní obchvat obce v délce 2,42 km má vyřešit odvedení zejména nákladní dopravy z průtahu obce, snížit hlukovou a emisní zátěž a zvýšit bezpečnost na místních komunikacích. Obchvat by měl být podle hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka zprovozněn od srpna 2021 s tím, že v zimním období nebudou prováděny práce, které by znamenaly omezení provozu na dotčených komunikacích.

Součástí nové trasy nejsou žádné mostní objekty ani opěrné zdi, což je předností a příznivě by se to mělo odrážet v harmonogramu stavby. První představební příprava je v katastru Salačovy Lhoty naplánována už na únor příštího roku, prvním krokem bude demolice chátrajícího nevyužitého vepřína, který leží v trase obchvatu, a dále realizace přeložek inženýrských sítí.

„Projekt II/128 Salačova Lhota – obchvat úspěšně prošel hodnocením žádosti o dotaci a kraj tak může stavbu realizovat s přislíbenou dotací z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 76 miliónů korun,“ doplnil náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.

Podle Jana Hyliše, krajského radního pro oblast dopravy je Kraj Vysočina připraven v budoucnu realizovat dále stavbu II/128,II/150 Lukavec – hranice kraje, kde ještě probíhají majetkoprávní jednání, a stavbu II/128 Lukavec - obchvat, kde rovněž probíhá složitá majetkoprávní příprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce