Kulhánek (ODS): Jaký byl vlastně smysl zájezdu vlády do Ústeckého kraje?

09.06.2018 15:16

Krajský zastupitel a starosta města Kadaň Jiří Kulhánek odpovídal v Listech Ústeckého kraje na otázku: "Myslíte si, že výjezdy vlády ČR do jednotlivých krajů jsou prospěšné jak pro členy vlády, tak pro kraje?"

Kulhánek (ODS): Jaký byl vlastně smysl zájezdu vlády do Ústeckého kraje?
Foto: ODS
Popisek: Jiří Kulhánek

Už jsem zažil během své dlouholeté praxe ve veřejné správě řady různých ministrů, předsedů vlády, poslanců, náměstků apod. Pravdou je, že ministři přichází a odchází, ale zoufalé obyvatelstvo ve vyloučených lokalitách zůstává. Pokud má být účelem návštěvy vlády opravdové řešení našich problémů, uvítal bych poněkud skromnější provedení v podobě individuální návštěvy konkrétního ministra u konkrétního problému v našem kraji, a nejen v krajském městě. Je pak čas si vše v klidu rozebrat a seznámit kompetentní ministry s úskalím našeho běžného života na severu, setkat se s lidmi a vyslechnout si jejich problémy a názory.

Výlety do regionů se konaly i za minulých vlád, vzpomeňme například vzrušené debaty vládních činitelů s občany ve Šluknovském výběžku při návštěvě podobných lokalit, které poprvé v životě viděla i vláda v demisi při svém výjezdu v Ústí v Předlicích. Padala spousta slibů jak na peníze, tak na změny zákonů. Nakonec zůstalo u tradičního: „Slibem neurazíš“.

Vrátím se zpět k nedávné návštěvě našeho kraje. Měli jsme dvakrát slíbenou návštěvu ministryně práce a ministra spravedlnosti ve vyloučené lokalitě Prunéřov v Kadani. Nedočkali jsme se. Ostatně oba ministři pravděpodobně nebudou v dohledné době ve svých funkcích pokračovat a zřejmě vše začne nanovo.

Takže jaký byl vlastně smysl tohoto zájezdu do Ústeckého kraje, když se velká část ministrů za krátký čas vymění? Nestane se pak z hesla „makáme“ tradiční české „skutek utek“?

Jiří Kulhánek
starosta města Kadaň
člen Zastupitelstva Ústeckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…