Kupka (ODS): Miloš Zeman svou návštěvou Babišovy farmy schvaluje zneužívání dotací

28.04.2016 21:01

Dnešní mimořádnou návštěvu prezidenta Zemana na farmě Čapí hnízdo nelze vnímat jinak, nežli jako souhlasný postoj hlavy státu s podezřelými okolnostmi ohledně financování tohoto projektu v majetku „někoho z holdingu“.

Kupka (ODS): Miloš Zeman svou návštěvou Babišovy farmy schvaluje zneužívání dotací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

Myslím, že i ti, kteří dříve pochybovali, nemohou být po jakešovském vystoupení Andreje Babiše v Poslanecké sněmovně na vážkách. Ministr financí se totiž de facto přiznal k obcházení dotačních pravidel. Je proto zarážející, že i přes tyto zjevné pochybnosti přijal Miloš Zeman pozvání na farmu Čapí hnízdo. Chce tak zřejmě svého nového spojence Andreje Babiše před lidmi náležitě očistit nebo dokonce vybílit. Vážnost a důstojnost prezidentského úřadu tím ale znovu trpí.

Je zřejmé, že Miloš Zeman staví své politické spojenectví s ministrem financí a oligarchou v jedné osobě nad základní principy demokratické politiky. Stává se tak první hlavou státu v Evropě, která otevřeně schvaluje podivné zacházení s dotacemi. Bohužel, oba pánové se v boji za očištění Čapího hnízda schovávají za opuštěné děti z Klokánků. To je nejen mimořádně populistické, ale především zoufale zbabělé.

Celá kauza farmy Čapí hnízdo dokonale ilustruje, jak zneužití dotačních programů EU poškozuje zájmy společnosti a deformuje konkurenční prostředí. Dotace se bohužel staly i kořistí těch, kteří je vůbec nepotřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě